Δραματική πλέον η εικόνα στο Νοσοκομείο Βόλου: 16 νεκροί σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θάλαμοι!

Συνολικά 108 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Σοκαριστικές εικόνες με σορούς νεκρών, εκτός ψυκτικών θαλάμων

Ένας εφιάλτης δίχως τέλος λαμβάνει χώρα στο Νοσοκομείο Βόλου, που μόλις σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊο 16 συμπολίτες. Οι καταστάσεις είναι τόσο δραματικές και τo κύμα των νεκρών σφοδρό, με αποτέλεσμα οι έξι ψυκτικοί θάλαμοι που υπάρχουν στο νεκροτομείο να μην επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι εικόνες με τις σορούς ασθενών εκτός θαλάμων σοκάρουν και ανατριχιάζουν για το κύμα της πανδημίας που όλο και φουντώνει στην περιοχή μας. Στο μεταξύ, συνολικά 108 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Σοροί νεκρών εκτός ψυκτικών
θαλάμων στο Αχιλλοπούλειο

Ανατριχιαστική είναι η εικόνα που προήλθε από το Νοσοκομείο Βόλου και δείχνει σορούς νεκρών από κορωνοϊό σε σακούλες, εκτός ψυκτικών θαλάμων. Η εικόνα αυτή δεν είναι από κάποια πόλη του εξωτερικού, αλλά από το Νοσοκομείο της πόλης, όπου καθημερινά χάνουν τη μάχη με τη ζωή τους ανθρώπινες ψυχές.
Όπως τόνισε στο magnesianews.gr ο κ. Νίκος Αγγελέτος , πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών Ελλάδος «Υπάρχει πρόβλημα. Όταν είναι γεμάτοι οι θάλαμοι, οι σοροί μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων», ενώ για την φωτογραφία υπογράμμισε πως είναι από το Νοσοκομείο Βόλου και δείχνει την κατάσταση που υπάρχει.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως από τον Μάρτιο και βλέποντας τι συμβαίνει στην γειτονική Ιταλία και Ισπανία και περισσότερο στο Μπέργκαμο, η Ένωση είχε αποστείλει περισσότερες από 400 επιστολές από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, Βουλευτές κ.α. «Και παρόλο που τους είχαμε αναφέρει ότι το κόστος δημιουργίας των ψυκτικών θαλάμων θα ήταν εξ ολοκλήρου δικό μας, δεν απάντησαν, όπως όφειλαν. Γιατί και αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή, έχουν δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη εικόνα και σε άλλα νοσοκομεία

Ο κ. Αγγελέτος τόνισε ότι το Νοσοκομείο Βόλου, κάνει ό,τι μπορεί, όμως οι θάνατοι είναι συνεχείς και οι ανάγκες αυξημένες, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός θαλάμων οι σοροί. Όμως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, ενώ αρκετά δεν διαθέτουν καν ψυκτικούς θαλάμους.
Στο Mega μίλησε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης, σημειώνοντας πως ο χώρος που εμειναν οι σοροί είναι κάτω από συνεχή ψύξη, ενώ επεσήμανε ότι ήδη η Διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να εξέλθουν οι σοροί από το Νοσοκομείο.

Ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου: 16 νεκροί
από κορωνοϊό σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θάλαμοι

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς από την Πέμπτη έως και χθες καταγράφηκαν 16 θάνατοι συμπολιτών από κορωνοϊο. Οι νεκροί είναι τόσοι που οι υπάρχοντες έξι ψυκτικοί θάλαμοι του νεκροτομείου δεν επαρκούν για να φυλαχθούν μέχρι να ληφθούν από τους συγγενείς τους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, μετά την ανάδειξη του θέματος, εξέδωσε ανακοίνωση περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί και τονίζει πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες μεταφοράς σορών μη covid στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου: «Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.
Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης. Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16.
Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας. Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

74 νοσηλευόμενοι στις κλινικές covid

Στο μεταξύ μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονταν στις κλινικές covid 74 νοσηλευόμενοι. Παράλληλα, στη ΜΕΘ λειτουργούν επτά πλέον κλίνες με τις έξι να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με κορωνοϊό.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων – εντατικολόγος με βαθμό Διευθυντή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ιωάννης Κόκκορης ανέφερε πως εκτός από τα μηχανήματα υποστήριξης που υπάρχουν και στις επτα κλίνες της ΜΕΘ Covid, υπάρχουν άλλα οκτώ και τέσσερα φορητά που μπορούν να υποστηρίξουν ασθενείς, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κενή κλίνη στην Μονάδα.
Η κατάσταση είναι δραματική με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίσουν τους ασθενείς, να τους περιθάλψουν αλλά και να τους στηρίξουν ψυχολογικά, καθώς είναι μόνοι τους χωρίς να μπορούν να δουν τους συγγενείς τους.

Πηγή