Δωρεάν Rapid Test για τους εργαζόμενους στου Δήμους ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ

Έχει αποδειχθεί και στην πράξη ότι η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής που εφαρμόζει, έχει αναγάγει την «ατομική ευθύνη» ως το μοναδικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ΔΑΣ ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, με την νέα ΚΥΑ και τα μέτρα που δημοσίευσε σε ΦΕΚ και ισχύουν από 13/9/2021 η κυβέρνηση επισφραγίζει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της με την αναστολή εργασίας, τα πρόστιμα, τις απολύσεις και τον αυταρχισμό, συνδέοντας για άλλη μια φορά την «ατομική ευθύνη» με το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων της υγείας.
Ενώ συνεχίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό διαχωρίζοντας και στοχοποιώντας τους εργαζόμενους που δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, δείχνοντας τους με το δάκτυλο ως τους φταίχτες για την μετάδοση της πανδημίας, παράλληλα τους υποχρεώνει με την απειλή του πρόστιμου των 300 ευρώ αν δεν δηλώσουν το τεστ, να «συνδράμουν» στην κερδοφορία των ιδιωτικών κέντρων πληρώντας 10 ευρώ για το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό rapid test, 60 ευρώ για το μοριακό, τονίζει η παράταξη.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει ότι είναι κρατική ευθύνη η διαφύλαξη της υγείας της κοινωνίας στο σύνολο της. Αλλά η κυβέρνηση αντί μαζικών μόνιμων προσλήψεων στις υγειονομικές μονάδες, εξαγγέλλει συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών.
Όπως τονίζει, με τον εξαναγκασμό ο προληπτικός έλεγχος των rapid test να γίνεται σε ιδιωτικά κέντρα η κυβέρνηση εμβαθύνει περισσότερο την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ δηλώνει ότι απαιτεί από την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δήμων δωρεάν και συχνό προληπτικό έλεγχο για όλους τους εργαζόμενους και να πάρουν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Πηγή