«Είδα το αεροσκάφος να πετάει χαμηλά πάνω από την Σκήτη»

Η αγωνία συνεχίζεται για τον 62χρονο έμπειρο πιλότο που χάθηκε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του από προχθές Δευτέρα. Το τελευταίο του στίγμα προέρχεται από το κινητό του τηλέφωνο έχοντας εντοπιστεί στην περιοχή της Χάλκης Λάρισας.

Μαρτυρία στο onlarissa.gr από κάτοικο του χωριού Σκήτη του Δήμου Αγιάς, αναφέρει πως είδε ένα αεροσκάφος το οποίο με τις περιγραφές που άκουσε ταιριάζει με αυτό που εθεάθη πάνω από το χωριό του νομού Λάρισας.

Συγκεκριμένα η κάτοικος της Σκήτης μας ανέφερε: “Χθες το απόγευμα γύρω στις 5.10 μ.μ. ενώ βρισκόμουν στη κουζίνα του σπιτιού μου στην Σκήτη, άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο από αεροπλάνο, κάτι που είναι συνηθισμένο για εμάς, καθώς περνούν συχνά αεροσκάφη, όμως αυτή την φορά ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και περίεργος.

Κοίταξα αμέσως έξω από τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού μου και είδα ένα αεροσκάφος διαφορετικό από αυτά που έβλεπα συνήθως, να πετάει πολύ χαμηλά, φοβηθήκαμε με τον σύζυγό μου να μην πέσει. Τελικά χάθηκε πετώντας χαμηλά πίσω από το Μαυροβούνι, όπως λέγεται εδώ το βουνό”.Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι πολύ σημαντική και προφανώς μπορεί να ρίξει φως στις αρχές για το που μπορούν να κατευθύνουν τις έρευνές τους. Ήδη όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας πραγματοποιεί έρευνες σε δασικούς δρόμους στη Σκήτη.

Θυμίζουμε πως ο 62χρονος από την Δράμα, Σταύρος Τσιγάλογλου, θέλοντας να τρέξει στον Μαραθώνιο στην Αθήνα, χρησιμοποίησε το μονοκινητήριο αεροσκάφος του. Η κόρη του έκανε ανάρτηση στο Facebook εκλιπαρώντας για κάποια πληροφορία για τον πατέρα της.

Πάντως από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την Πολεμική Αεροπορία έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε τη Δευτέρα από αεροδρόμιο της Θήβας και στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας ήταν η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με κάποιο φίλο του. Όμως έπειτα χάθηκε το στίγμα του και δεν υπάρχει νεότερο για την πορεία του αεροσκάφους. Η αναζήτηση των υπηρεσιών ξεκίνησαν από την Χάλκη Λάρισας, ενώ εκτείνονταν ως το Καλαμάκι και τη Λίμνη Κάρλα.

Εξάλλου, σήμερα από το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρχές, τόσο από την Αστυνομία και το Λιμενικό όσο και από την Πυροσβεστική.

Μάλιστα 11 άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα συνεχίζουν να “οργώνουν” την περιοχή την περιοχή. Συγκεκριμένα, drone σηκώθηκε πάνω την λίμνη Κάρλα, ενώ πυροσβέστες “ξεσκονίζουν” το σημείο που βρίσκεται στο Λιβάδι και το Πύθιο της Ελασσόνας.

Πηγή: onlarissa.gr

Πηγή