Αναργύρων (1)

Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε διαγνώσει με βάση μελέτης του πολιτικού μηχανικού Ευάγγελου Πολυχρονίου, ότι τα πεύκα γύρω από τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Νέου Κλήματος εξαιτίας του ύψους τους δημιουργούσαν προβλήματα στο ναό, όπως στη σκεπή από τις πευκοβελόνες που έφραζαν τις υδρορροές με αποτέλεσμα να υγροποιείται το κεντρικό και το δεξιό κλίτος του ναού, στο οποίο μάλιστα τελούνταν αγιογραφικές εργασίες. Η διαδικασία για την κοπή των δέντρων λόγω της επικινδυνότητάς τους ήταν η εξής:

Α) Έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο

B) Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Γ) άδεια κοπής από την πολεοδομία. Ζητήσαμε νόμιμα την έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο και την πήραμε.

Το Δημοτικό ,όμως, Συμβούλιο την πρώτη φορά μας δικαίωσε και κατόπιν τελέστηκε δεύτερο συμβούλιο ερήμην μου, χωρίς, δηλαδή, καν να κληθώ και αποφασίστηκε ότι τα τρία πεύκα στη δεξιά πλευρά του Ναού δεν φέρουν κίνδυνο και δεν πρέπει να κοπούν ούτε καν να κλαδευτούν.

Neo Klima (4)

Neo Klima (2)

Neo Klima (2)

Neo Klima (1)

Σήμερα την 23η Φεβρουαρίου και έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το νησί, εξωτερικά της νότια πλευράς του Ναού, εκεί όπου στεγάζεται ο χώρος του κλιμακοστασίου και του μπάνιου, των οποίων οι εργασίες ανακατασκευής αποπερατώθηκαν πριν από μόλις ένα περίπου μήνα, ακριβώς όπως ανακατασκευάσθη και η σκεπή που τα στεγάζει, στο σημείο λοιπόν αυτό, έπεσε σήμερα ένα μεγάλο κλωνάρι πεύκου εξαιτίας του οποίου προκλήθηκαν εκ νέου ζημιές στην σκεπή που μόλις φτιάχτηκε.

Αναργύρων (2)

Επίσης, να σημειωθεί ότι στον χώρο αυτό, ο οποίος καθίσταται πλέον επικίνδυνος, προσέρχονται συχνά ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Παρακαλούνται οι φέροντες την ευθύνη των αποφάσεών τους όπως ταχέως μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών και την κοπή των δέντρων καθώς εκ του αποτελέσματος επιβεβαιώνεται η πλήρη επικινδυνότητά τους.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πατήρ Νικόλαος Σκιαθίτης

μετά συμφωνίας των μελών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ