Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τον θάνατο του Γ

Πριν έξι χρόνια, ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση για την απώλεια του αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ Γεώργιου Καταπαναγιώτη ξημερώματα της 10ης Ιουλίου 2015 σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα υπηρεσίας, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει «ξημερώματα 10ης Ιουλίου 2015 και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε και το οποίο στιγμάτισε τη Δ.Α Μαγνησίας, η οποία θρηνεί την απώλεια, εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής του Αρχ/κα Γεώργιου Καραπαναγιώτη, του δικού μας ήρωα, που θυσίασε τη ζωή του στο καθήκον, τιμώντας στο ακέραιο τον όρκο του έντιμου, συνειδητοποιημένου αστυνομικού, που είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Μεγαλωμένος και γαλουχημενος με τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες των διμοιριών της Αθήνας, που ακόμη και σήμερα μνημονεύουν το αστείρευτο και πηγαίο χιούμορ του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τη μαχημότητα του, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής και πήρε τα απαραίτητα για τον αστυνομικό του βίο, εφόδια.
Στο νησί της Ρόδου, όπου αργότερα υπηρέτησε, έκανε μόνο φίλους, φίλους που στο άκουσμα του ονόματός του, πλημμυρίζει ο νους τους με ευχάριστες αναμνήσεις και συναισθήματα.

Κατόπιν ο «ήρωας μας» μεταπήδησε στη πόλη μας, στελεχώνοντας αρχικά το τμήμα του Αλμυρού και μετέπειτα την ομάδα ΟΠΚΕ, θέτοντας τον εαυτό του αποκλειστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη, για την οποία θυσίασε την ίδια του τη ζωή.

Η θυσία του Γιώργου αποτελεί για όλους εμάς μια αχτίδα φωτός που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να προσφέρουμε, να ονειρευόμαστε και να «μένουμε ήρεμοι και σιωπηλοί» όταν μας λιθοβολούν ανελέητα, όταν μας ασκούν άδικη και σκληρή κριτική, όταν θίγουν τα παιδιά, τις οικογένειές μας και όταν αδίκως ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα να «φορτώσουν» κάποιοι την εσωτερική τους γύμνια και την έλλειψη παιδείας που τους χαρακτηρίζει.

Εμείς απαντούμε σιωπηλά με τους 138 νεκρούς μας ήρωες από το 1984 μέχρι και σήμερα, φέρνοντας στη μνήμη μας τη θυσία του Γιώργου, του δικού μας ήρωα. Θυσία που θα έπρεπε να είχε γίνει «φάρος», «σανίδα σωτηρίας» για την κοινωνία μας που βυθίζεται στη λήθη και στην αποσύνθεση αλλά και φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία μας η οποία συνεχώς βομβαρδίζεται και ταυτίζεται με ψεύτικα είδωλα, που τάχιστα χάνονται στη λήθη.

Συμπληρώθηκαν έξι ακριβώς χρόνια από τον ηρωικό χαμό του συναδέλφου μας, που όμως συνεχίζει να βρίσκεται κοντά μας, καθώς η καρδιά του χτυπά δυνατά στα δύο του αγγελούδια, που μεγαλώνουν υπό τη σκέπη και τη φροντίδα της ηρωίδας, επίσης αστυνομικού, συζύγου του, που με περηφάνια και αξιοπρέπεια, μακριά από τη δημοσιότητα, μιας και σαφέστατα η θυσία του συζύγου της και η δική της δε «πουλά» σε αυτή τη κοινωνία που επαγγελματικός ρατσισμός ανθίζει, συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα την ιστορία του Γιώργου μας, μια ιστορία αληθινής αφοσίωσης στο καθήκον, στα ιδανικά που απορρέουν από το λειτούργημα του αστυνομικού, μια ιστορία αυθεντικού ηρωισμού, που δε θα ακουστεί ποτέ ούτε θα τύχει ανάλογης προβολής γιατί είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Στη μνήμη του Γιώργου αύριο Τετάρτη 7/7/2021 στο στάδιο του Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και στο παράρτημά τους στη Μαγνησία που διοργανώνουν αυτό το τουρνουά με τη συμμετοχή όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Θεσσαλίας προκειμένου να τιμήσουν τον ήρωά μας.
Αιωνία του η μνήμη».

Πηγή