Καμία χαλάρωση τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους

Το πλάνο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα έως και τα Χριστούγεννα περιέγραψαν κυβερνητικές πηγές ακολουθώντας τα όσα είχε ήδη πει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο μιλώντας στην εκπομπή Good Morning Britain του τηλεοπτικού σταθμού ITV.

Από την μια ο πρωθυπουργός είπε ότι το μοντέλο της Αυστρίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και από την άλλη κυβερνητικές πηγές δεν άφησαν κανένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που ήδη υφίστανται ενόψει Χριστουγέννων, φροντίζοντας όμως να διαψεύσουν ότι έρχονται και νέα μέτρα.

Έτσι, παρά τα πάνω από 8.000 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα και με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να πλησιάζουν τους 17.000 η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν.

Κι αυτό το αιτιολογούν τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από τους εμβολιασμούς η στρατηγική για την πανδημία φαίνεται να αποδίδει.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν με έμφαση ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αυξάνονται σημαντικά και έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια. Εξίσου σημαντικό θεωρούν ότι αυξάνονται και τα ραντεβού για την χορήγηση της τρίτης δόσης.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα κάνουν ρεβεγιόν
Ωστόσο, οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, και δεν τίθεται θέμα πρόσβασής τους σε εσωτερικούς χώρους στις γιορτές.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης θα παρουσιάσει αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους.

Πηγή