Κατερίνα Στανίση – Τα καψουρέματα και οι απόπειρες αυτοκτονίας στην πίστα

Η Κατερίνα Στανίση θυμάται τα πρώτα χρόνια της καριέρας της που όπως λέει ήταν «άγρια», μιλάει για την άλλοτε πεθερά της Ρίτα Σακελλαρίου και αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στους ανθρώπους που συνάντησε στην πορεία της στο τραγούδι.

Από το ξεκίνημα της στο τραγούδι μέχρι σήμερα έχει γράψει στο κοντέρ της χιλιόμετρα επιτυχιών και δόξας, που έφτασαν τα όρια της απόλυτης λατρείας από τους θαυμαστές της οι οποίοι την ακολουθούσαν πιστά σε κάθε της εμφάνιση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η ίδια αποκαλύπτει:

Κάποια στιγμή, τις δεκαετίες του ’80 και του ΄90, όλους εσάς που τραγουδούσατε λαϊκό σάς έλεγαν σκυλάδες…

Και τώρα τα λένε. Το λαϊκό τραγούδι και τώρα το χτυπάνε. Ας πούμε, σήμερα το ελαφρολαϊκό τραγούδι το λένε έντεχνο. Σιγά. Αλλά πες μου ποιος δεν έχει διασκεδάσει με το λαϊκό τραγούδι. Από τον Ωνάση έως και τον οδοκαθαριστή. Το λαϊκό τραγούδι ενώνει τον κόσμο! Όλοι στο λαϊκό τραγούδι καταλήγουν!

Πόσες φορές έχετε παντρευτεί;

Μία και τέρμα!

Θα ξαναπαντρευόσταν;

Το έχω αποκλείσει αυτό, εδώ και χρόνια. Σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχει λόγος!

Δεν σας λείπει η συντροφικότητα;

Καθόλου, γιατί έχω μείνει και πολύ μόνη μου και τα κατάφερα μια χαρά. Άλλωστε, το είδαμε το έργο και δεν μου πάνε ούτε ο γάμος ούτε η συντροφικότητα. Δεν έχω τύχη εκεί!

Το ότι δεν αποκτήσατε παιδιά ήταν θέμα τύχης ή δικής σας επιλογής;

Μέχρι τα 40 το σκεφτόμουν. Μετά είδα ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Εγώ πάντα ήθελα να είμαι η μητέρα που θα είμαι πάνω από το προσκεφάλι των παιδιών μου. Επίσης, ήθελα να ο άνδρας που θα έχω να είναι ίδιος με μένα. Όταν είδα ότι με τον άνθρωπο που ήταν δίπλα μου δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε, με έκανε να μη θέλω να κάνω παιδιά.

Μετά όσα συγκλονιστικά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ζήσατε καταστάσεις που ήταν εφιαλτικές στη ζωή σας;

Είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έχουν υποστεί κάτι αντίστοιχο. Δυστυχώς. Δεν μιλάμε για φλερτ. Μιλάμε για απόπειρες. Είναι άδικο και απάνθρωπο από την πλευρά των ανδρών να βλέπουν τη γυναίκα μόνο για σαρκική επιθυμία.

Ευτυχώς, ήμουν τυχερή και πάντα κάπως ξέφευγα από τέτοιες καταστάσεις! Αυτοί δεν λέγονται άνδρες, είναι κτήνη!

Υπήρξε ακραία συμπεριφορά θαυμασμού από θαυμαστή σας όλα αυτά τα χρόνια;

Είχαμε πολλά τέτοια… Και καψουρέματα και τραπέζια να αναποδογυρίζουν και κόψιμο φλέβες είχαμε. Τον βγάζαμε έξω με δεμένα τραπεζομάντιλα στα χέρια για να σταματήσει το αίμα και εκείνος ερχόταν και ξαναέκοβε τις φλέβες. Άγριες καταστάσεις!

Το τραγούδι σας απέφερε αυτά που ονειρευόσασταν;

Δεν νιώθω αδικημένη, όμως δούλεψα πάρα πολύ. Πήρα πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που έχω δώσει! Δεν κοίταξα ποτέ το ρολόι για να φύγω από ένα πρόγραμμα. Αντιθέτως, ήθελα να ικανοποιήσω μέχρι και τον τελευταίο πελάτη!

Πηγή