Μαυρονάσιος: «Στον Βόλο ο Νταόπουλος, περιμένουμε δικαίωση για την ανανέωση των συμβολαίων»

Στόχος η παραμονή για φέτος για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Στην αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Νταόπουλος που αναφέρεται ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα στον Βόλο, προχώρησε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, στο περιθώριο της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας.

«Να κάνουμε μία ευχή ως οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου για τη μεγάλη περιπέτεια του Σπύρου Παπακωνσταντίνου. Να ευχηθούμε όλοι να βγει νικητής, διότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία κι η ζωή. Μέσα από τη δύναμη του οργανισμού του Ολυμπιακού Βόλου να βοηθήσουμε να είναι σύντομα κοντά μας» τόνισε αρχικά ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, και αναφερόμενος στον Γιάννη Νταόπουλο σημείωσε: «Είναι από καιρό συνεργάτης μας. Έχουμε συζητήσει μαζί του και έχουμε ταύτιση απόψεων. Όταν ξεπεράσει κάποια διαδικαστικά που αφορούν τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Καλαμάτας θα ενεργοποιηθεί και θα έρθουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι, νομίζω ότι σήμερα είναι και στον Βόλο! Είμαστε σε καλό δρόμο και είναι επιτυχία να ενσωματωθεί στην ομάδα αυτός ο συντοπίτης μας και σοβαρός επιχειρηματίας και θ’ αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρθηκε σε πλάνο τριετίας που μπορεί να φέρει την άνοδο στη Super League, με βασικό στόχο τη νέα χρονιά την παραμονή στην κατηγορία. «Ύστερα από δύο δύσκολες ποδοσφαιρικά περιόδους, η ομάδα μπαίνει σε μια νέα κατηγορία, στη SL2 που είναι η πραγματική της θέση. Αλλά να μην εφησυχάσουμε, γιατί η κατηγορία έχει τις δυσκολίες της και τις ιδιαιτερότητές της και πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να τις αντιμετωπίσουμε. Το μυστικό είναι η οργάνωση, η πειθαρχία και η δουλειά, το βασικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο. Έχουμε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας, και στο έμψυχο υλικό που δεν είναι αυτό που βλέπετε. Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο για να φτάσει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από μία πορεία αντάξια του ονόματος της ομάδας και να σωθεί γρήγορα. Η κατηγορία είναι δύσκολη. Με τους συνεργάτες μας έχουμε κάνει ένα πλάνο τριετίας που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ικανό μετά από τρία χρόνια να δούμε την αγαπημένη μας ομάδας εκεί που αξίζει.  Η θέση της δεν είναι στη Β’ Εθνική, αλλά στην πρώτη κατηγορία, που έχει καταξιωθεί και έχει γράψει ιστορία. Εκεί ευελπιστούμε με τη βοήθεια και του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας να δούμε κάποια στιγμή τον Ολυμπιακό Βόλου στα μεγάλα σαλόνια» δήλωσε συγκεκριμένα.

Για τις αποχωρήσεις ομάδων από την κατηγορία, παράλληλα ανέφερε: «Τα κριτήρια μπορεί να είναι σωστά, αλλά είναι αυστηρά και ήρθαν απότομα. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ο υφυπουργός και η Πολιτεία έφερε τα κριτήρια αυτά, δίκαια αλλά αυστηρά. Έπρεπε να δοθεί κάποιος χρόνος. Είναι σαν ξαφνικός θάνατος. Δεν είναι εύκολο σήμερα να βρίσκεις μισό εκατομμύριο για να πάρεις πιστοποιητικό. Τα λεφτά με τα σημερινά δεδομένα στο ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλά. Όσες ομάδες πληρούσαν αυτά τα κριτήρια πέρασαν. Κάποιες ομάδες έμειναν συνειδητά απ’ έξω, ακολουθώντας τη δική τους τακτική».

Για την αδειοδότηση από την ΕΠΟ τέλος, ο Σωτήρης Μαυρονάσιος δήλωσε: «Ήταν άδικο πραγματικά, διότι οι ομάδες από τη Football League έπαιζαν βάσει προκήρυξης που δεν έλεγε κάτι για αδειοδότηση. Είναι ένα δίκαιο αίτημα των ομάδων. Το παλεύουμε νομικά και πιστεύω ότι τουλάχιστον για τους παίκτες που ήταν στη δύναμή μας και έληγαν τα συμβόλαιά τους θα δικαιωθούμε».

Πηγή