Μεγάλη Τετάρτη :Ακολουθία του Νιπτήρος Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στους Ναούς του Βόλου

Το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης (28/4), στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης (Ακολουθία Νιπτήρος). Την ημέρα αυτή οι Θείοι Πατέρες όρισαν να εορτάζουμε τον ιερό Νιπτήρα, τον Μυστικό Δείπνο, την παράδοση των ιερών Μυστηρίων και να ενθυμούμεθα την προδοσία του Ιούδα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 6.30μ.μ., θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Δύο Ακολουθίες του Νυμφίου θα τελεστούν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου: 6.30-8.30μ.μ. και 8.30-10μ.μ.

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου

Την Μεγάλη Τετάρτη το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου θα τελεστεί στους μεγάλους Ναούς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ως εξής:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου: 9.30π.μ.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου: 11π.μ. και 5μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου: 11π.μ. και 5μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου: 12μ. και 5μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας: 5μ.μ. και 6.15μ.μ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/XFOgYXTdCek» title=»YouTube video player» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe>

Πηγή