«Να το πάρω πάνω μου ως μάνα αλλά δεν το έκανα»

Για την καταδίκη της για τη δολοφονία του συζύγου της στον Εύοσμο, τον Ιούνιο του 2020, μίλησε μέσα από τη φυλακή η 46χρονη στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ALPHA.

Η 46χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του άντρα της από πρόθεση, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ στην κόρη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών με δυνατότητα αναστολής μέχρι το Εφετείο. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Οι δύο γυναίκες είχαν κατηγορηθεί για την -από κοινού- δολοφονία του οδηγού ταξί, αλλά στην… άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται. «Δεν τον σκότωσα εγώ, το έκανε εκείνη. Μου είπε να πω ότι με βίαζε» είχε καταθέσει η 19χρονη.

“Πρέπει να το πάρω ως Ελληνίδα μάνα, πάνω μου; Ως Ελληνίδα μάνα, να το πάρω αλλά όχι ότι το έκανα. Να το χρεωθώ, να βγάλω εγώ τη φυλακή της, αλλά όχι σαν Ελληνίδα μάνα που δεν παίρνει την πράξη της. Δεν έγινε από μένα”, είπε μέσα από τη φυλακή η 46χρονη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2020. Το θύμα είχε βρεθεί μαχαιρωμένο με 15 μαχαιριές στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόταν στο σπίτι τους στον Εύοσμο. Η σύζυγός του και η κόρη τους κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Είχαν υποστήριξει τότε ότι κακοποιούσε την κόρη από τα 14 της χρόνια. Μήνες αργότερα, η κόρη του ταξιζτζή ανακάλεσε την αρχική της ομολογία, υποστηρίζοντας σε απολογητικό υπόμνημα ότι ο πατέρας της δεν την είχε πειράξει ποτέ και πως είχε δεχθεί πίεση από τη μητέρα της.

Πηγή