Οικονόμου για τα Rapid Test των φοιτητών: «Το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει»

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο Newsbomb.gr για τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες και ειδικά τους φοιτητές, που υποχρεούνται από 13 Σεπτέβρη σε διενέργεια δύο rapid test για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν δημοσιευθεί οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 26 Αυγούστου.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου του Newsbomb.gr Αμαλίας Κάτζου, ο κ. Οικονόμου είπε, ότι μέχρι τη Δευτέρα οι βάσεις θα ανακοινωθούν, ώστε να μπει τέλος στην αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους και να γίνει η αφετηρία για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Ακόμη, όσον αφορά στους ανεμβολίαστους φοιτητές, οι οποίοι σύμφωνα με τα νέα μέτρα δημόσιας υγείας που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτέμβρη 2021 έως τις 31 Μαρτίου του 2022, υποχρεούνται στη διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν σαφής.

«Το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «θα ησυχάσει το κεφάλι τους από την απειλή της υγείας τους» και θα μπορέσουν να ζήσουν τα χρόνια της φοιτητικής ζωής όπως πρέπει.

«Αντί να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, τρέξτε να αξιοποιήσετε το εργαλείο της επιστήμης», πρόσθεσε.

Το βίντεο από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

Πηγή