Περιοδείες στελεχών της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στο 5ο Δ.Σ

Στο 5ο Δ.Σ. Βόλου έγινε περιοδεία από τον Ριζόπουλο Απ., μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Βόλου. Το 5ο ΔΣ Βόλου ήταν από εκείνα τα σχολεία, μεταξύ πολλών άλλων, που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα σε τάξεις διδασκαλίας και στα γραφεία του διδακτικού προσωπικού. Μάλιστα είχαμε και πτώσεις κομματιών της ψευδοροφής σε σχολική αίθουσα.
Ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες. Τη στιγμή που πακτωλός δισεκατομμυρίων διοχετεύεται σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην «πράσινη ανάπτυξη», στην «ψηφιακή μετάβαση», τη στιγμή που μέσα από τους αναπτυξιακούς νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χαρίζονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού δεκάδες εκατομμύρια σε κάθε «επένδυση», το κράτος και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν διαθέτουν «ούτε ένα εύρω» για τις ανάγκες των σχολείων σε κτιριακές υποδομές και ιδιαίτερα τώρα για την προστασία από τον covid με αραίωση των μαθητών, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με τακτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ, χωρίς να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ένα «σκασμό λεφτά» σε κάθε λογής ιδιωτικά κέντρα που έχουν θησαυρίσει».

Περιοδεία στη ΔΕΥΑΜΒ
Ο Απ. Νάνος, μέλος ΤΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Απ. Ριζόπουλος μέλος της ΤΕ και δημοτικός σύμβουλος και ο Αντ. Κούρτης, μέλος της ΤΕ , περιόδευσαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ.
Από τις συναντήσεις και τη συζήτηση με στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ επιβεβαιώθηκαν οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ και των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων του όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε: «ότι δεν μας φταίει ο κακός μας ο καιρός, αλλά η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών και στη συγκεκριμένη περίπτωση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων». Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύστημα όμβριων στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι σχεδιασμένο για την απορροή υδάτων από βροχόπτωση μόλις 60 χιλιοστών (στην τελευταία κακοκαιρία του «Διομήδη» ήταν 108 χιλ.), με κίνδυνο σε μεγαλύτερη κακοκαιρία να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αγχίαλο και στην Αγριά, που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στις βόρειες τοπικές κοινότητες και συνοικίες της πόλης για έργα άρδευσης, που λειτουργούν και ως αντιπλημμυρικά, και το πιο βασικό δεν έχει ξεκινήσει, με ευθύνη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας κάποια σχετική αντιπλημμυρική μελέτη.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι τέτοιου είδους έργα, για τη πολιτική προστασία του λαού, δεν είναι «επιλέξιμα», αφού προτεραιότητα για τις αστικές κυβερνήσεις, τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, η εφαρμογή των επιλογών της αστικής τάξης και των ολίγων, στους τομείς που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν οι κερδοφόρες μπίζνες τους, εις βάρος της υγείας, της προστασίας και της ζωής του λαού.
Αυτήν την πολιτική στηρίζει και η δημοτική αρχή Βόλου αφού οι Βολιώτες πληρώνουν πανάκριβα το νερό, τους ζητιούνται υπέρογκα ποσά για το δίκτυο αποχέτευσης, αντιμετωπίζουν τις συχνές βλάβες στο δίκτυο και την κακή ποιότητα του νερού, ενώ κόβεται το νερό για οφειλές λίγων δεκάδων ευρώ σε φτωχές λαϊκές οικογένειες. Η δημοτική αρχή έχει γίνει πρωταθλήτρια στο να μοιράζει πακέτα σε διάφορους εργολάβους όπως οι προκάτοχοί της, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που υποτάσσει τις δημοτικές υπηρεσίες στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών στις πλάτες των δημοτών, όπως δείχνει και η υπόθεση με την ΕΡΓΗΛ, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στις επαφές που είχαν με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ τους κάλεσαν να συγκρουστούν μ’ αυτήν την στρατηγική της αστικής τάξης και την πολιτική των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής που την υπηρετούν. Το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» μπορεί να γίνει δύναμη αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να βάλουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες.

Πηγή