Που και γιατί έστειλε εξώδικο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Την αντίδραση του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προκάλεσε βιβλίο για τη θανατική ποινή που έχει φωτογραφία του στο εξώφυλλο.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Θανατική ποινή ή σωφρονιστική πολιτική;» του Θανάση Διαμαντόπουλου, το εξώφυλλο του οποίου έχει δύο φωτογραφίες: η μία είναι του «δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη και η δεύτερη του δολοφόνου της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος ενοχλήθηκε από το εξώφυλλο, ζητώντας την απόσυρση του βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία και την αφαίρεση της φωτογραφίας του. Το εξώδικο με το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έστειλε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης στον εκδοτικό οίκο Παπαζήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδέα και η ευθύνη για το εξώφυλλο ήταν του εκδοτικού οίκου. Ο συγγραφέας, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου Θανάσης Διαμαντόπουλος είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για το εξώφυλλο.

BABIS

Μιλώντας για το εξώδικο, ο συνήγορος του πιλότου δήλωσε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1: «Πέρα από το νομικό σκέλος, ότι δεν είναι ορθή η χρήση οποιουδήποτε προσωπικού του δεδομένου, είναι δικαίωμά του και δεν πρέπει κιόλας, για την προστασία όλων των αγαθών του κατηγορουμένου, να μη θέλει τη χρήση του προσώπου του σε τόσο μεγάλο φάσμα».

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Παπαϊωννίδης μίλησε και για τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πως ο πελάτης του είχε σχέση με ανήλικη πριν παντρευτεί την Καρολάιν. «Δεν προέκυψε ποτέ κάτι τέτοιο» είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή