ακαδημία κλασικής ομοιοπαθητικής ιατρικής Αλοννήσου

Ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ο φετινός κύκλος μαθημάτων που πραγματοποιούνται στη διεθνή ακαδημία κλασικής ομοιοπαθητικής ιατρικής Αλοννήσου, με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Γιατροί, ερευνητές αλλά και φοιτητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ομοιοπαθητικής, από Αυστραλία, Αμερική, Ρωσία, Μεξικό, Ρουμανία, μέχρι τη μακρινή Ινδία, δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στο νησί, από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και παράλληλα να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αλοννήσου.

Η λειτουργία της ακαδημίας, που ίδρυσε ο πολυβραβευμένος καθηγητής Γεώργιος Βυθούλκας στην Αλόννησο, είναι το μόνο ίδρυμα παγκοσμίως το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τη διδασκαλία της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Ο σκοπός της διεθνούς ακαδημίας είναι η εκπαίδευση σπουδαστών Ιατρικής, ιατρών και άλλων ειδικοτήτων υγείας για να αποκτήσουν το δίπλωμα κλασικής ομοιοπαθητικής ιατρικής σύμφωνα με τις αρχές του δρ. Samuel Hahnemann.

To 1995, ο κ. Βυθούλκας ίδρυσε στην Αλόννησο τη διεθνή ακαδημία κλασικής ομοιοπαθητικής, στην οποία είναι διευθυντής και καθηγητής. Με τη διδασκαλία του στην ακαδημία αποτυπώνει τη πενηντάχρονη εμπειρία του στην ομοιοπαθητική και αναλύει τη θεωρία του για τα επίπεδα υγείας. Στα μαθήματά του δίνει λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τον ιατρό να προσδιορίσει το επίπεδο υγείας του ασθενούς, αλλά και τη δυνατότητα να εκτιμήσει εάν η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιάσιμη με ομοιοπαθητική καθώς και το χρόνο αλλά και τα φάρμακα που θα χρειασθούν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Κάθε χρόνο, τους θερινούς μήνες, εκπαιδεύονται γκρουπ ιατρών από διάφορες χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αγγλία, Ρωσία, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδίες, Μεξικό, Βραζιλία και φυσικά Έλληνες γιατροί. Από το 1980, όπου διδάσκει στην Αλόννησο, μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευθεί περίπου 9.000 γιατροί από 32 χώρες. Πιο συγκεκριμένα, ούτε γίνεται φαρμακευτική αγωγή, ούτε μένουν ασθενείς στην ακαδημία. Ωστόσο γιατροί από όλο τον κόσμο συνοδεύουν ασθενείς των οποίων οι περιπτώσεις συζητούνται μεταξύ των παρακολουθούντων γιατρών για να αποτελέσουν μοντέλα θεραπείας στη θεραπευτική με ομοιοπαθητική.

H διεθνής ακαδημία κλασικής ομοιοπαθητικής ιατρικής συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού στην Αλόννησο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την εφαρμογή παρεμφερών εξειδικευμένων δράσεων σε εθνικό επίπεδο. Ο βραβευμένος ιδρυτής και εμπνευστής της ακαδημίας, καθηγητής της ομοιοπαθητικής ιατρικής κ. Γεώργιος Βυθούλκας διακρίνεται για την αφοσίωσή του στο αντικείμενο της ομοιοπαθητικής ιατρικής και την αγάπη του για τον προορισμό. Χάρη στις προσπάθειές του, η Αλόννησος έχει ταυτιστεί με τη γνώση για χιλιάδες ιατρούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της Αλοννήσου υπογραμμίζουν από κοινού ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει δώσει τουριστική ώθηση στο νησί, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από δεκάδες επιστήμονες, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους κύκλους μαθημάτων της επόμενης χρονιάς.

taxydromos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ