Συνάντηση Πλεύρη με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ): «Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είναι αδιαπραγμάτευτη»

Την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε σήμερα στην Αριστοτέλους, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θέλησε να περάσει σαφές μήνυμα στους υγειονομικούς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατέστησε σαφές σήμερα στους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ότι «η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και οι αναστολές εργασίας όσων εργαζόμενων δεν κάνουν το εμβόλιο είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση».

Στην πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό όλα τα θέματα που τους απασχολούν στα νοσοκομεία της χώρας.

Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους και η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα και μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία, θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση.

Πηγή