Συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

«Ήρθε η ζωή να επιβεβαιώσει την αλήθεια και για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός ότι, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας»
Όπως τονίζεται, «τι έγινε με τα αναδρομικά; Έγινε αυτό που με κάθε τρόπο ενημερώνει τους συνταξιούχους η ΣΕΑ.
Πρώτον ότι: τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς την 13η και 14η σύνταξη. Οι συνταξιούχοι που από τις περικοπές τους για μια 10ετία πληρώνουν 8.5 δισεκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, έλαβαν ως αναδρομικά για την περίοδο αυτή 1.7 δις από τα 4δίς που έπρεπε να τους δοθούν, που και αυτά με την άδικη φορολόγηση τους το ποσό αυτό μειώνεται δραστικά.
Δεύτερον, τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20 όσων συνταξιούχων, έχουν πάνω από 30χρόνια εργασίας η αλήθεια έχει ως εξής. Όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά, (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), η όποια διαφορά προκύψει παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Το υπόλοιπο της διαφοράς θα παραμένει, αλλά το αναγραφόμενο ποσό που απομένει θα είναι μικρότερο. Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν. Αυτό αφορά 1,8 εκατομ. συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας. Όσων από αυτούς, (που είναι το 2 με 3% του συνόλου των συνταξιούχων γύρω στις 130 χιλ) που η προσωπική τους διαφορά είναι μικρότερη του ποσού που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, μόνο σε αυτούς θα αποδοθεί η διαφορά του ποσού που προκύπτει ως μια μικρή αποκατάσταση στις συντάξεις που θα τους καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις και ένα ποσό αναδρομικών που αφορά τα έτη 2019 – 2020!!!
Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάνω από 30χρόνια εργασίας, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ΄ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο παρά του ότι έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτοί οι συνταξιούχοι έχουν όλες τις προηγούμενες περικοπές των παλαιοτέρων συνταξιούχων συν την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια μικρή αύξηση σαν αποκατάσταση στην σύνταξή τους, όμως το αποτέλεσμα θα είναι για αυτούς αρνητικό αφού σε σχέση με τους παλαιότερους αυτοί οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν στην σύνταξή τους αρκετά χρήματα παρακάτω».

Πηγή