ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Σφαίρα στην καρδιά του Βόλου το κλείσιμο του Σιδηροδρομικού Σταθμού»

Ως «σφαίρα’ στην καρδιά της πόλης χαρακτηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι Βουλευτές κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου το κλείσιμο όπως επισημαίνουν του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου ρίχνοντας τα βέλη τους στην κυβέρνηση και λέγοντας πως αυτή η απόφαση αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και την κοινωνία της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται «Χθες  η τοπική ΝΔ δια των βουλευτών της πανηγύρισε για την μελλοντική έναρξη του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου –Λάρισας, με παράκαμψη της Ν. Ιωνίας, και με σύνδεση με την Α΄ΒΙ.ΠΕ.

Αυτά τα έργα αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν από τις κυβερνήσεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των βουλευτών της εκείνης της περιόδου, Α. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλή και αρμόδια υφυπουργό την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Την ώρα που εξαγγέλλονται αυτά όμως η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά καταργεί την λειτουργία του ΣΣ Βόλου με απομάκρυνση όλου του προσωπικού, μετατροπή του σε απλή «στάση» εξυπηρέτησης του σταθμού της Λάρισας και πιθανή την αυριανή πλήρη κατάργησή του.

Εκτός από αυτά που αφορούν την πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο, η υποστελέχωση νευραλγικών ειδικοτήτων  δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών με βάση τη σχετική νομοθεσία ,όχι μόνο για την γραμμή Βόλου-Λάρισας και του τρένου του Πηλίου αλλά και για όλη την σιδηροδρομική υποδομή .

Η κυβέρνηση της ΝΔ ουσιαστικά κλείνει έναν σταθμό στενά συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης που λειτουργεί 137 χρόνια, και όπως πολύ σωστά επισήμαναν με δηλώσεις τους εργαζόμενοι στον ΟΣΕ «δεν έκλεισε ούτε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε στην Δικτατορία».

Είναι προφανές ότι αυτή η παράλογη απόφαση αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία της Μαγνησίας.

Πλήγμα για το Βόλο, για τους εργαζόμενους στο ΣΣ Βόλου που μεταφερθήκαν ήδη σε άλλες πόλεις, για την προοπτική σύνδεσης-εξυπηρέτησης με το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο, αλλά και την χωροθέτηση του εμπορευματικού κέντρου.

Ταυτόχρονα υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη στο μέλλον των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών που αποτελούν κόσμημα για τον Βόλο και συνιστούν εμβληματικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του, αφού είναι πολύ πιθανό η μη λειτουργία του Σταθμού να οδηγήσει στην έλλειψη σωστής συντήρησής του και τελικά στην εγκατάλειψή του.

Ενώνουμε την φωνή μας με όλη την τοπική κοινωνία για αυτή την κυβερνητική απόφαση που ισοδυναμεί με σφαίρα στην καρδιά του Βόλου».

Πηγή