Συστάσεις για αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων στο βουνό

Απευθύνει η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρο Πηλίου

Συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν δραστηριότητες όπως η ανάβαση στο βουνό και το ορειβατικό σκι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της «Κενταύρων Ορος» που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση επισημαίνει ότι το ΧΚΠ δεν λειτουργεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα κινδυνεύουν να παραμείνουν αβοήθητοι για αρκετές ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Όπως ήδη είναι γνωστό, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου παραμένει κλειστό, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για αυτό το λόγο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν στη δική σας προστασία και ασφάλεια: Όσοι θέλουν να ανέβουν στο βουνό για ορειβατικό σκι ή ορειβασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι, αφού το Χ.Κ.Π. είναι κλειστό για το κοινό. Παρακαλείσθε λοιπόν να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ανάβαση στο βουνό.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες.

Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο του χιονοδρομικού κατά την περίοδο που αυτό παραμένει κλειστό, σας γνωρίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και για το λόγο αυτό σας αποτρέπουμε από κάθε είδους δραστηριότητά σας στο χώρο.

Πηγή