Τραγωδία στην Τουρκία από τις πλημμύρες – Αυξάνονται οι νεκροί

Στο πένθος βυθίζεται η Τουρκία, που μετά τις καταστροφικές φωτιές έχει να αντιμετωπίσει και τις αιφνίδιες πλημμύρες, που έχουν κοστίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους!

Τον νέο απολογισμό από τις φονικές πλημμύρες στην Τουρκία, στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (13.08.2021) η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Τουρκία.

Είναι η δεύτερη φυσική καταστροφή, μετά τις πυρκαγιές, που πλήττει την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Εξαιτίας των πλημμυρών, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

   

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικόπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Newsit.gr

Πηγή