Τρελάθηκε με το χρυσό του Τεντόγλου ο προπονητής του: «Όνειρο ετών το μετάλλιο»

Ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στο Τόκιο και έφερε στην Ελλάδα τον δεύτερο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Στέφανο Ντούσκο.

Ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη θέση που την έβλεπε να έρχεται. Το μόνο που αρκούσε ήταν ένα καλό πάτημα του Μίλτου στο έκτο άλμα.

«Τι να πω; Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιονίκη. Τίποτα άλλο δεν είμαι. Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Παπανίκο (πρώτος προπονητής του Τεντόγλου)» είπε αρχικά ο Πομάσκι. «Στο τελευταίο άλμα του είπα πάμε να το πάρουμε. Και το πήραμε. Ηξερα ότι είχε το καλύτερο δεύτερο άλμα» πρόσθεσε για το νικητήριο άλμα του αθλητή του.

Το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση ενώ ήταν εκτός μεταλλίων πριν το τελευταίο του άλμα, ήταν κάτι στο οποίο στάθηκε ο κορυφαίος προπονητής των αλμάτων.

«Η πίεση είναι μεγάλη. Κάποτε έλεγε ο Σεργκέι Μπούμπκα ότι πρέπει να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να αντιδράσει. Και ο Μίλτος ήταν εκτός τριάδας. Λίγοι αθλητές στην μεγάλη πίεση αντιδρούν και κάνουν το καλύτερο. Αυτό είναι προσόν» είπε χαρακτηριστικά.

O προπονητής του Τεντόγλου, με εμφανή την ευτυχία του, είπε επίσης στην κάμερα της ΕΟΕ:

«Μπήκα, βγήκα από το όνειρο και είναι πραγματικότητα ποια. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Το πίστευα πάρα πολύ όλο αυτό, ήξερα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα… μεταλλιάκι. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του παιδιού, του αθλητή, του αγωνιστή. Αυτός το έχει με το παραπάνω.

Μετά από τόσα χρόνια, μετά τον Λούη Τσάτουμα, μετά από 13 χρόνια μαζί του και 5 με τον Μίλτο, ήρθε αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον πρώτο προπονητή του, τον Βαγγέλη Παπανίκο. Μπράβο σου, συνεχίζουμε».

«Το παιδί είναι φανταστικό»

Εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να πιστέψει ακόμη τον θρίαμβο, ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στο MEGA, είπε:

«Το παιδί είναι φανταστικό. Μπράβο του, τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. 13 χρόνια το περιμένω αυτό μετάλλιο. Είμαι αλλού, το παιδί είναι φανταστικό».

Πηγή