Φωτιά στην Κάρυστο: Τρεις «ύποπτες» πυρκαγιές δείχνουν εμπρησμό

Τρεις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε… ύποπτες ώρες έχουν προβληματίσει τους κατοίκους της περιοχής της Καρύστου στην Εύβοια, κι έχουν θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τις φλόγες να βρίσκονται εμπρηστές.

“Δεν μπορεί να είναι τυχαίες όλες αυτές οι πυρκαγιές. Όλοι οι κάτοικοι αυτό λένε. Και οι τρεις πυρκαγιές των τελευταίων 15 ημερών έχουν ξεσπάσει μέσα στη νύχτα. Γιατί καμία από αυτές δεν σημειώθηκε μεσημεριανές ώρες;”, λέει στο newsit.gr, o αντιδήμαρχος Καρύστου Ευβοίας ο Ιωάννης Γκεμίσης.

Σύμφωνα με του κατοίκους της περιοχής, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν καταγράψει τα συμβάντα, οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε νυχτερινές ώρες, γεγονός που ενισχύει περισσότερο τις υποψίες ότι πίσω από την εκδήλωση των πυρκαγιών βρίσκονται εμπρηστές.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από 15 ημέρες στην περιοχή του Μεσοχωρίου γύρω στα μεσάνυχτα. Για τέσσερις ημέρες έκαψε εκτάσεις, ενώ κάποια στιγμή αναζωπυρώθηκε. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου νέες φλόγες ξεπήδησαν στην περιοχή Μετόχι της Καρύστου. Σήμερα στη μία και μισή τα ξημερώματα σειρά είχε η περιοχή Φυγιά.

“Κάθε φορά που φυσάει φωτιές έχουμε. Μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού. Θα γίνει έρευνα από δασαρχείο και πυροσβεστική. Το θέμα είναι ότι ούτε κεραυνούς είχαμε αυτές τις ημέρες ούτε πρόβλημα με κάποιο σύστημα ηλεκτροδότησης. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αλλά θα γίνει έρευνα”, λέει στο newsit.gr, ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος.

Εδώ και λίγη ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Φυγιά της Καρύστου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων φαίνεται να έχει οροθετηθεί. “Έχει γίνει κατάσβεση. Γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Ο οδικός άξονας έχει δοθεί στην κυκλοφορία” λέει στο newsit.gr, o αντιδήμαρχος Καρύστου, Ιωάννης Γκεμίσης.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Θανάσης Γερασιμίδης, newsit.gr

Πηγή