Ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα: Ψάχνουν τους συνεργούς της υπαλλήλου

Μετά την παραδοχή της ενοχής της εμπλεκόμενης υπαλλήλου, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και φαίνεται να είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό των συνεργών της υπαλλήλου, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα πίσω από αυτή την ιστορία να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας δεν ενεργούσε μόνη της. Είχε συνεργό, με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να εισέρχεται στο σύστημα. Έτσι αναζητείται το άτομο που της έδινε τους κωδικούς, ώστε να μπαίνει και να καταχωρεί στις λίστες των εμβολιασμένων, τα άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Παράλληλα, ερευνούν κατά πόσο είχε δημιουργήσει «φάμπρικα» με ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού, αν δηλαδή αποκόμιζε κάποιο οικονομικό όφελος από την παράνομη αυτή δραστηριότητά της.

Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δουν πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορονοϊού, με δεδομένο πως με την υπόθεση θα ασχοληθεί η Εισαγγελία, όπως ζήτησε το Σάββατο με παρέμβαση του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πηγή