Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου (3)

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου,για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ως ημέρα εορτασμού είχε αρχικά καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ φέτος το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εναρμονίσει τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρα Σχολικού Αθλητισμούμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 28 Σεπτεμβρίου.

Λόγω όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών της περασμένης εβδομάδας οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν στην εβδομάδα που διανύουμε.

Με σύνθημα ‘‘Ας κινηθούμε’’ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Νικ. Νιάφα, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου (3)Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου (1)Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου (2)

Διεξήχθησαν αγώνες στα ομαδικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), πετοσφαίριση (βόλεϋ) και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα στίβου: σφαιροβολία και αγώνες δρόμου 50 και 1000 μέτρων.

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου (4)

Στόχος της σημερινής ημέρας είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ