«Του κάνανε ΚΑΡΠΑ μισή ώρα, είχε φάει πριν μπει στη θάλασσα»

Άκαρπες ήταν τελικά οι προσπάθειες που έκαναν εθελοντές και διασώστες στην Κεφαλονιά για να σώσουν τον Ρουμάνο τουρίστα που έκανε SUP στην νότια πλευρά του νησιού.

Ο άτυχος κωπηλάτης που αγνοούνταν από το μεσημέρι μαζί με 8 ακόμα συμπατριώτες του, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και δυστυχώς στο νοσοκομείο του νησιού διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν να βγει στη στεριά, ανέφεραν ότι ο άνδρας πρέπει να είχε καταναλώσει φαγητό πριν μπει στη θάλασσα με τη σανίδα του.

«Ο πνιγμένος σίγουρα είχε φάει γιατί φαινόταν από όσα «έβγαζε» με την ΚΑΡΠΑ» ανέφερε στο newsit μια αυτόπτης μάρτυρας που μαζί με τον αδελφό της έχουν υπηρεσία ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ στην παραλία Λούρδα.

«Μας πήρε το λιμεναρχείο ότι είχαν χαθεί κάποιοι με SUP στα βαθιά λόγω του καιρού, που είχαν ξεκινήσει από Πεσσάδα. Ο αδερφός μου, που είναι ο υπεύθυνος, έφυγε με το σκάφος, μαζί με έναν ναυαγοσώστη. Πήγαν και πήραν πρώτα τους τέσσερις -αν δεν κάνω λάθος-, τους έφεραν έξω και ήταν εντάξει» τόνισε.

«Μετά μας πήραν ξανά και μας είπαν ότι υπάρχουν κι άλλοι, και ξαναφύγανε και βρήκαν τα δύο άλλα άτομα, που ο ένας από τους δύο είχε πνιγεί, του κάνανε ΚΑΡΠΑ πάνω από μισή ώρα. Ήταν πολύ βαθιά και τους έφεραν έξω στην παραλία του Λουρδά» συμπλήρωσε.

«Είχαν βγει όλοι με τα ιδιωτικά sup με 5 μποφόρ. Από αυτά που άκουγα από άτομα στην παραλία μάλλον είχαν πιει κιόλας και δεν γνώριζαν κολύμπι» πρόσθεσε εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη θάλασσα οι τουρίστες.

Παρασύρθηκαν από τους ανέμους
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι 9 Ρουμάνοι ξεκίνησαν με τις σανίδες SUP από την Πεσάδα, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών παρασύρθηκαν.

Μάλιστα, τα σκάφη εντόπισαν τους τουρίστες αρκετά μίλια μακριά, στο Τραπεζάκι και το Λουρδά.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των εννέα τουριστών από τη Ρουμανία, συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού «Μιχάλης», ο οποίος ήταν και αυτός που βρήκε τους πρώτους πέντε κωπηλάτες.

Ο ίδιος κατέγραψε τις προσπάθειες που έκανε στη θάλασσα για τον εντοπισμό των κωπηλατών.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή