Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη στην Ζάτουνα Γορτυνίας

Μαζί τους ο καταξιωμένος συνθέτης και Βολιώτης Ζαφείρης Κουκουσέλης

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου και ο Βολιώτης μουσικός και συνθέτης Ζαφείρης Κουκουσέλης ταξιδεύουν μέχρι την Γορτυνία και την Ζάτουνα, τον τόπο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, με σκοπό να παρουσιάσουν την εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με την διοργάνωση του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, του Δήμου Γορτυνίας και του Μουσικού Σχολείου Βόλου, αυτό το Σάββατο, 7 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.
Τη «Μέρα Μαγιού» δύο ορχήστρες, μία χορωδία και 45 μουσικά όργανα, 130 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη στη Ζάτουνα, στον τόπο της εξορίας του, το 1968 στη δικτατορία, αλλά και τόπο σπουδαίων δημιουργιών του. Στα βήματα του μεγάλου οράματος του Μίκη για την διαρκή συνάντηση του έργου του με τους νέους της Ελλάδας και του κόσμου όλου.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με τη διεύθυνση και ενορχήστρωση του Μιχάλη Χατζηκοτέλη, θα παιχθούν τα έργα: «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Απρίλη μου», «Είναι μεγάλος ο καημός», «Η νήσος των Αζορών», «Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες», «Γωνιά γωνιά», «Στράτα τη στράτα», «Στρώσε το στρώμα σου για δυο» και «Μαργαρίτα Μαργαρώ».
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας με τη διεύθυνση και εναρμόνιση της χορωδίας του Ζαφείρη Κουκουσέλη θα παιχτούν τα έργα: «Δακρυσμένα μάτια», «Ο Αντώνης», «Περιγιάλι», «Κάποτε θα ‘ρθουν», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Νύχτα μαγικιά», «Στο παραθύρι στεκόσουν», «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Ποιος τη ζωή μου», «Αυτά τα δέντρα», «Μέρα Μαγιού» και «Θα σημάνουν οι καμπάνες». Η εναρμόνιση – διδασκαλία χορωδίας είναι της Φιλαρέτης Φροξυλιά.
Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές της εκδήλωσης τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου και οι καθηγητές τους ετοιμάσθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου Έλληνα. Η παρουσίαση της προσπάθειας τους στη Ζάτουνα, αποτελεί απόδοση τιμής στον Μίκη, αλλά και παρακαταθήκη για όλη τους τη ζωή.
Σημειώνεται ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου, από την ίδρυσή του έχει οργανώσει αφιερώματα και εκδηλώσεις στον μεγάλο συνθέτη και η απόφαση όλων για την τρέχουσα χρονιά ήταν, το μεγάλο αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί στο Βόλο τον Ιούνιο να ακουστεί πρώτα στο χώρο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή