Το νησί των γάμων η Σκόπελος – Το δικό της success story έζησε και φέτος μετά το «Mama mia»

0
18
Weddings Skopelos.TV

Το «Mama mia» αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο. Και τότε η σπίθα της επιθυμίας να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο μαγευτικό αυτό νησί των Σποράδων, φούντωσε σε χιλιάδες μελλόνυμφους.

Περίπου δέκα χρόνια μετά την ταινία που έκανε θραύση, η Σκόπελος ζει το δικό της success story, στην τέλεση γάμων για μελλόνυμφους από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί γάμοι που τελούνται στον καταπράσινο αυτόν παράδεισο αγγίζουν τους 120. Πρόκειται για γάμους με ξένους που έχουν «μαρκάρει» στο χάρτη τη Σκόπελο για να ζήσουν την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού και οικονομικών κ. Αθηνά Ντάκη-Αρκομάνη επισήμανε πως «μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Mama mia» και την μεγάλη επιτυχία που είχε στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Σκόπελος διαφημίστηκε σε όλο τον κόσμο. Και επειδή το θέμα της ταινίας αφορούσε στο γάμο, πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο, εκδήλωσαν την επιθυμία να παντρευτούν εδώ. Έτσι η Σκόπελος έχει εξελιχθεί πλέον και σε ένα νησί των γάμων, μια ακόμη διάσταση τουριστικής ένεσης για την περιοχή μας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας για φέτος στη Σκόπελο τελέστηκαν 108 πολιτικοί γάμοι με τα ξένα ζευγάρια να προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τη Νότια Αφρική, την Κορέα, τον Λίβανο, τις ΗΠΑ, την Αγγλία.

Πέρυσι τελέστηκαν 116 γάμοι, ενώ για το 2018 έχουν κλειστεί ήδη 18 γάμοι. Ο γαμήλιος τουρισμός συνεπώς πηγαίνει πολύ καλά και το νησί έχει οργανωθεί για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων ζευγαριών μέσω των τουριστικών πρακτορείων που δουλεύουν και γι’ αυτό το σκοπό, ενώ και ο Δήμος είναι πάντα σε εγρήγορση για την άμεση εξυπηρέτηση.
«Άλλωστε οι γάμοι των ξέων ενισχύουν και την τοπική οικονομία, καθώς για ένα πλήθος υπηρεσιών που συνδέονται με το γάμο, όπως η φωτογράφηση, ο στολισμός, όλα παρέχονται από επαγγελματίες του νησιού» επισημαίνει η κ. Ντάκη και προσθέτει πως το κάθε ζευγάρι φέρνει μαζί τους 50-70 προσκεκλημένους οι οποίοι θα διαμείνουν στη Σκόπελο τουλάχιστον για μια εβδομάδα».

Και οι φορείς της Σκοπέλου φροντίζουν για να δημιουργούν τις πιο ιδανικές συνθήκες στους νεόνυμφους. «Μετά τον γάμο, ακολουθεί η τελετή που συνδυάζεται με κέφι και χορό πάντοτε σε κάποιο ξεχωριστό μέρος του νησιού. Οι νεόνυμφοι χαίρονται για την επιλογή τους να παντρευτούν στη Σκόπελο και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό διαφημίζοντας τον τόπο μας μέσα από το άλμπουμ του γάμου τους και στο φιλικό τους κύκλο».

 e-thessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ