«Το παιδί πηγαίνει χειρότερα» – Αγωνία για τον 16χρονο Ρομά που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της πόλης, μετά από την αιματηρή καταδίωξη…

Οι γιατροί κάνουν τα πάντα αλλά όπως λένε οι στενοί συγγενείς του 16χρονου Ρομά, ο ανήλικος για την ώρα δεν ανταποκρίνεται. Οι επόμενες μέρες είναι όπως φαίνεται κρίσιμες και καθοριστικές για τη ζωή του ανήλικου. Συνεχίζει να χαροπαλεύει από τη στιγμή που μια σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι, όταν πυροβόλησε ο κατηγορούμενος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης και ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, η κατάσταση της υγείας του νεαρού Ρομά παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη χωρίς καμία βελτίωση. Η οικογένεια του ελπίζει σε ένα θαύμα.

Βγαίνοντας από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο ο παππούς του παιδιού με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την κατάσταση της υγείας του εγγονού του. Την ίδια ώρα η σύζυγος του 16χρονου προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Ελπίζει ότι σύντομα ο άνδρας της θα γυρίσει στο σπίτι και ο αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Αυτό που κάνει εντύπωση από τις συνομιλίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη με το κέντρο της άμεσης δράσης, είναι η τριαντάλεπτη καθυστέρηση με την οποία ενημέρωσαν ότι έγινε χρήση υπηρεσιακού όπλου. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν χρησιμοποίησαν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού αλλά ούτε για τους πυροβολισμούς.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ:Τώρα μου λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε…ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ: Τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ο συνάδελφος μου είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ: Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι… ναι…

Εδώ επικρατεί μια μεγάλη παύση μέχρι που το κέντρο κάνει την καθοριστική ερώτηση.

ΚΕΝΤΡΟ: Πού είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Στο κεφάλι ναι…

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε επιμένει ότι δεν σημάδεψε τον 16χρονο οδηγό, κατάλαβε, όμως, όταν είδε το τραύμα, ότι πιθανότατα προερχόταν από δική του σφαίρα. Ο συνεπιβάτης του, μάλιστα, περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών ως συνέχεια της προσπάθειας του 16χρονου να εμβολίσει τις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών.

«Οι συνάδελφοι μου πάτησαν γκάζι και κινήθηκαν άμεσα προς τις φυλακές αποφεύγοντας το όχημα που ερχόταν κατά πάνω τους. Πρόλαβαν για κλάσμα δευτερολέπτου να αποφύγουν το όχημα πριν τους εμβολίσει. Ο οδηγός του οχήματος έστριψε και ακολούθησε από πίσω τους συναδέλφους με σκοπό να τους παρασύρει. Μόλις το αγροτικό επιτάχυνε, ο συνάδελφος έβαλε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο» αυτά δήλωσε ο συνεπιβάτης του αστυνομικού που πυροβόλησε».

Μετά τα άγρια περιστατικά με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, πετροπόλεμο, πλιάτσικο και λεηλασίες πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Ρομά σε όλη τη χώρα γυρνούν πόρτα πόρτα τους καταυλισμούς σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πάντως παραμένουν σε επιφυλακή σε όλη την επικράτεια κοντά σε καταυλισμούς Ρομά ενώ οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή