Το σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ να καλέσει την Αλ Νασρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

0
2

Δημοσίευμα «βόμβα» από την Αγγλία και το Football Talk αποκαλύπτει ότι η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει την Αλ Νασρ να συμμετάσχει στο Champions League 2024-25, με το σκεπτικό ότι ο σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας, όπου αγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ένας από τους τρεις πιο δημοφιλείς συλλόγους στον κόσμο.

Είναι κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, αφού υπάρχουν πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν, ξεκινώντας από το Financial Fair Play, έναν κανόνα που οι ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να σέβονται σε αντίθεση με εκείνες της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως είναι γνωστό, από την επόμενη σεζόν το Champions League θα αλλάξει μορφή και θα πάει από 32 σε 36 ομάδες, με έναν ενιαίο όμιλο στα πρότυπα της Euroleague. Οι ομάδες δεν θα μπορούν να παίξουν όλες μεταξύ τους, αλλά κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τον ίδιο αριθμό αντιπάλων. Ο αριθμός των εγγυημένων αγώνων θα αυξηθεί επίσης από 6 σε 8, τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός.

Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται αυθόρμητα -όπως αναφέρει το Football Talk- είναι σε ποιας ομάδας της θέσης να συμμετάσχει, δεδομένου ότι στη συνέχεια θα πρέπει να καθοριστεί ένα πιθανό κριτήριο, για να αποφασιστεί η ομάδα που θα αποκλειστεί στη συνέχεια από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή