Το Android 14 θα αποκλείσει τις εφαρμογές για παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού

0
3

Το Android 14 θα κάνει μια μεγάλη αλλαγή για να διατηρήσει το τηλέφωνό σας ασφαλές από κακόβουλο λογισμικό, καθώς η Google θα εμποδίσει ουσιαστικά την παράπλευρη φόρτωση πολλών παλιών εφαρμογών.

Η Google απαιτεί ήδη οι εφαρμογές να είναι ενημερωμένες και να χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες λειτουργίες Android για ασφάλεια, αλλά αυτό επιβάλλεται μόνο για εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Play Store. Προς το παρόν, όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται πρέπει να στοχεύουν Android 12 ή μεταγενέστερη έκδοση για να περάσουν αυτήν την απαίτηση.

Αλλά οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να παρακάμψουν αυτόν τον κανόνα τοποθετώντας τις εφαρμογές τους σε ένα κατάστημα τρίτου μέρους. Με τις προγραμματισμένες αλλαγές, οι περιορισμοί API θα μετακινηθούν σε τοπικό επίπεδο, αποκλείοντας την εγκατάσταση απευθείας από το λειτουργικό σύστημα στην τρέχουσα συσκευή. Αυτή η κίνηση θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την εγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών σε νεότερα τηλέφωνα Android, με την ασφάλεια να επισημαίνεται ως ο κύριος λόγος για την αλλαγή. Πολλές εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού στοχεύουν παλαιότερες εκδόσεις Android που χρησιμοποιούν ασθενέστερους κανόνες και περιορισμούς ασφαλείας.

Αρχικά, η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο εφαρμογές που είναι πολύ παλιές και στοχεύουν σε αρχαίες εκδόσεις του Android, αλλά ο στόχος είναι σύντομα να μετακινηθεί το όριο στο Android 6.0 και να συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη μετά από αυτό.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ