Το Apple Watch Ultra με οθόνη MicroLED φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει έως το 2025

0
13

Ένα νέο Apple Watch Ultra με οθόνη microLED θα κυκλοφορήσει το 2024 ή το 2025, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη δημοσίευση της αλυσίδας εφοδιασμού DigiTimes. Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία σε iPhone, iPad και MacBook επίσης τελικά.

Η έκθεση επαναλαμβάνει ότι η Apple αναπτύσσει ενεργά την τεχνολογία microLED από τότε που εξαγόρασε την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια LuxVue το 2014. Δεδομένου ότι η παραγωγή οθονών microLED παραμένει πρόκληση, το κόστος κατασκευής είναι υψηλότερο, γι’ αυτό η Apple θα αρχίσει να κυκλοφορεί την τεχνολογία με το Apple Watch Ultra πριν από μεγαλύτερες συσκευές.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία ams OSRAM θα ​​είναι ο κύριος προμηθευτής τσιπ microLED για την Apple, αλλά υπάρχει δυνατότητα για προμηθευτές από την Ταϊβάν όπως η Epistar να γίνουν πρόσθετοι προμηθευτές chip microLED έως το 2026-2027, σύμφωνα με την έκθεση.

Ένα νέο Apple Watch Ultra με οθόνη microLED έχει φημολογηθεί από πολλές πηγές, όπως ο CEO της Display Supply Chain Consultants, Ross Young, ο Mark Gurman του Bloomberg και ο αναλυτής της Haitong International Securities, Jeff Pu . Ο Gurman είπε ότι η μετάβαση στο microLED θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2024, αλλά σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα μπορεί να πέσει στο 2025. Ο Young έδωσε επίσης ένα χρονοδιάγραμμα 2025, επομένως η τεχνολογία θα μπορούσε να απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Pu είπε ότι το νέο Apple Watch Ultra πιθανότατα θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 2,1 ιντσών και η τεχνολογία microLED θα επιτρέψει αυξημένη φωτεινότητα σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μοντέλα Apple Watch με οθόνες OLED. Το τρέχον Ultra έχει οθόνη περίπου 1,9 ιντσών.

Στο μεταξύ, η Apple εξακολουθεί να ολοκληρώνει τη μακρά μετάβασή της από την τεχνολογία LCD στην τεχνολογία OLED. Το Apple Watch χρησιμοποιεί OLED από τότε που κυκλοφόρησε το 2015 και τα μοντέλα iPhone σταδιακά άλλαξαν σε OLED ξεκινώντας από το 2017. Φήμες αναφέρουν ότι τα πρώτα μοντέλα iPad Pro και MacBook με οθόνες OLED θα κυκλοφορήσουν το 2024.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ