Το BBC ανέστησε τη βασιλεία στην Ελλάδα – Σάλος με βίντεο που εμφανίζει τον Παύλο ως πρίγκιπα της χώρας

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν στο Twitter για τον τίτλο του BBC «Παύλος, διάδοχος της Ελλάδας».

Ο πρώην Διάδοχος της Ελλάδας Παύλος βρίσκεται στο Λονδίνο θα δώσει μεταξύ άλλων το «παρών» του στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Παύλος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρί της Δανίας. Είναι παντρεμένος με την Μαρί-Σαντάλ, την Πριγκίπισσα της Ελλάδας.

Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή αφιερωμένη στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί αναφέρθηκε στη σχέση του με το Βρετανικό στέμμα αλλά και όπως δήλωσε μαζί με τη μητέρα του θα παραστεί στην κηδεία της Βασίλισσας κι αυτό διότι ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ωστόσο το βρετανικό μέσο BBC, παρουσίασε τον πρίγκιπα Παύλο ως «Διάδοχο της Ελλάδας». Συγκεκριμένα ο τίτλος έγραφε: «Η αυτού εξοχότης, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ελλάδας, Παύλος».

Φυσικά το περιστατικό δεν πέρασε αδιάφορο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να «κράξουν» το βρετανικό μέσο.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει το BBC ότι έχει καταργηθεί η μοναρχία στην Ελλάδα», είναι κάποιες από τις πολλές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδαν τον τίτλο που επέλεξε το Βρετανικό μέσο ενημέρωσης για να παρουσιάσει τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο.

Μιλώντας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο 55χρονος Παύλος Γλύξμπουργκ τη χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους όλων των εποχών».

«Η Βασίλισσα ήταν πάντα ένα πολύ ευγενικό άτομο με την οικογένειά μου. Τους γονείς μου τους φρόντισε πολύ καλά όταν φύγαμε από την Ελλάδα και ζήσαμε στην Αγγλία για χρόνια» πρόσθεσε.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή