Το ChatGPT δημιουργήθηκε με τη βοήθεια κακοπληρωμένων υπαλλήλων της Κένυας

0
0

Το chatbot ChatGPT του OpenAI φέρεται να κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ζωτικής σημασίας συνεισφορές από εξωτερικούς συνεργάτες, κακοπληρωμένους Κενυάτες εργάτες.

Το chatbot κατασκευάστηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας ετικετών δεδομένων με έδρα την Κένυα, η οποία κέρδιζε λιγότερο από 2 $ την ώρα, σύμφωνα με έρευνα του TIME.

Οι εργαζόμενοι στην Κένυα που είχαν ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες υποβλήθηκαν επίσης σε παραστατικό σεξουαλικό περιεχόμενο για να καθαρίσουν την πλατφόρμα από τη βία και τη ρητορική μίσους.

Στους εργάτες εστάλησαν αποσπάσματα κειμένου για επισήμανση από τις «πιο σκοτεινές εσοχές του διαδικτύου» που απεικόνιζε παραστατικό περιεχόμενο όπως «σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κτηνωδία, δολοφονία, αυτοκτονία, βασανιστήρια, αυτοτραυματισμό και αιμομιξία», ανέφερε το TIME.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι διάβαζαν εκατοντάδες τέτοιου είδους καταχωρήσεις κάθε μέρα για μισθούς που κυμαίνονταν από 1 έως 2 δολάρια την ώρα ή 170 δολάρια μηνιαίο μισθό.

Η ομάδα της Κένυας διοικούνταν από τη Sama, μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία είπε ότι οι εργαζόμενοί της θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας με «επαγγελματίες εκπαιδευμένους και αδειοδοτημένους θεραπευτές ψυχικής υγείας».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ