Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

0
8

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media. Και όχι μόνο.

«20 χρόνια μετά. Ακόμα σε αυτό», λέει ο Zuck σε ανάρτησή του στο… Instagram και μοιράστηκε μια φωτογραφία του «πριν-μετά» στην οποία στέκεται μπροστά σε έναν υπολογιστή, το 2004 και το 2024.

Ο επίσημος λογαριασμός του Facebook στο Instagram σχολιάζει “Σ ‘αγαπώ, μπαμπά” σε μια άλλη ανάρτηση του Zuck που τιμά την επέτειο, αυτή τη φορά με ένα σύντομο πολυσυλλεκτικό βίντεο.

Την ίδια στιγμή, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε διαπίστωσε ότι τρεις στους τέσσερις ενήλικες Αμερικανούς πιστεύουν ότι το Facebook «κάνει την κοινωνία χειρότερη». Όπως αναφέρεται, αυτοί που χουν τις λιγότερες πιθανότητες να αλληλεπιδράσουν με την εφαρμογή Facebook είναι οι έφηβοι. TikTok, Youtube και Discord είναι οι πλατφόρμες που έχουν κερδίσει τα νεανικά κοινά.

Μόλις το ένα τρίτο των εφήβων στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν το Facebook. Αυτή είναι μια αρκετά δραματική πτώση από το 71% των εφήβων που το χρησιμοποίησαν το 2015. «Αυτή η δυναμική, στην οποία η βάση χρηστών του Facebook γερνάει πιο γρήγορα από το προϊόν του, έχει οδηγήσει ορισμένους ακαδημαϊκούς στο συμπέρασμα ότι το κοινωνικό δίκτυο θα έχει μια μέρα περισσότερα προφίλ για νεκρούς παρά ζωντανούς», αναφέρει το άρθρο.

Σήμερα, το Facebook έχει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ