Το Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει παραλλαγή εξαιρετικά υψηλής συχνότητας;

0
8
Το Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει παραλλαγή εξαιρετικά υψηλής συχνότητας;

Το επόμενο κορυφαίο SoC της Qualcomm σίγουρα είναι κοντά και οι φήμες σχετικά με αυτό αρχίζουν να πληθαίνουν. Η πιο πρόσφατη προέρχεται από τον διάσημο και αξιόπιστο tipster στο Weibo, Digital Chat Station, και υποδηλώνει ότι ενδέχεται να κυκλοφορήσουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις του επερχόμενου Snapdragon 8 Gen 2.

Η τυπική θα είναι business, ως συνήθως, αλλά η άλλη θα είναι υψηλής συχνότητας κάνοντας τις ταχύτητες του ρολογιού σημαντικά υψηλότερες. Αυτή τη στιγμή, ο Prime πυρήνας του Snapdragon 8+ Gen 1 τρέχει στα 3,19 GHz, ενώ η επιλογή υψηλής συχνότητας θα προσφέρει τουλάχιστον 3,4-3,5 GHz.

Μάλλον θα πρόκειται για ένα ακριβώς ίδιο chipset, το οποίο, όμως, θα έχει υποβληθεί σε binning στο εργοστάσιο προκειμένου ορισμένες μονάδες να είναι σε θέση να διατηρήσουν υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού. Σύμφωνα με τον DCS, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση και στο τμήμα GPU.

Προηγούμενες φήμες υποστηρίζουν ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 θα βασίζεται στη διαδικασία κατασκευής των 4nm της TSMC και θα τροφοδοτεί το iQOO 11 και μερικά δεκάδες ακόμη flagship.

Τέλος, σύμφωνα με τον tipster, θα πρέπει να περιμένουμε ότι το επόμενο τσιπ από τη σειρά Dimensity της MediaTek θα προσφέρει ένα άλλο εντυπωσιακό άλμα απόδοσης στο τμήμα CPU, κλείνοντας ενδεχομένως το χάσμα μεταξύ Dimensity και Snapdragon ακόμη περισσότερο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ