Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

0
8

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify. Μία από αυτές τις εταιρείες, όμως, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και μπορεί να φέρει μια native εφαρμογή στο headset στο κοντινό μέλλον.

Σύμφωνα με δήλωση του Υoutube στο The Verge, η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη με την κυκλοφορία του Vision Pro και μια εφαρμογή βρίσκεται στον οδικό χάρτη της. Ωστόσο, δε δόθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την κυκλοφορία του Vision Pro και το υποστηρίζουμε διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες του YouTube έχουν μια εξαιρετική εμπειρία στο Safari. Δεν έχουμε συγκεκριμένα σχέδια να μοιραστούμε αυτήν τη στιγμή, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια εφαρμογή Vision Pro βρίσκεται στον οδικό μας χάρτη.

Πριν από ένα μήνα είχαν δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν μια τέτοια εφαρμογή.

Να θυμίσουμε εδώ πως μερικές φορές το Youtube και η μητρική εταιρεία Google χρειάστηκαν χρόνια για να υιοθετήσουν τις νέες λειτουργίες της Apple, επομένως δεν μπορούμε να υπολογίσουμε καθόλου το πότε τελικά θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή στους χρήστες του Vision Pro.

Στο μεταξύ, ο προγραμματιστής του Apollo Christian Selig δημιούργησε μια εφαρμογή που ονομάζεται “Juno” για παρακολούθηση YouTube στο Vision Pro. Εναλλακτικά, oι χρήστες μπορούν να δουν βίντεο στο YouTube από το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Ούτε το Juno ούτε το YouTube στον ιστό επιτρέπουν στους κατόχους του Vision Pro να παρακολουθούν τη συλλογή βίντεο 360 και 3D του YouTube. Ένας εκπρόσωπος της Apple είπε στο The Verge ότι αυτό οφείλεται στο ότι το περιεχόμενο “δημιουργήθηκε για συσκευές που δεν προσφέρουν υψηλής ποιότητας spatial εμπειρία”.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το περιεχόμενο θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ενόχληση στην κίνηση. Έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας spatial μέσων, συμπεριλαμβανομένων spatial φωτογραφιών και βίντεο, Apple Immersive Video και ταινιών 3D που διατίθενται στο Apple TV.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το εάν η ενδεχόμενη εφαρμογή του YouTube θα λειτουργήσει με το τρισδιάστατο περιεχόμενο.

Η Apple είπε ότι εργάζεται για την υποστήριξη περιεχομένου WebXR που θα μπορούσε τελικά να επιτρέψει στα βίντεο YouTube VR να είναι ορατά στον Ιστό χρησιμοποιώντας το Safari, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα νέο πρότυπο. Το WebXR δεν «εκμεταλλεύεται ακόμη πλήρως την ισχύ, την απόδοση και τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης του Apple Vision Pro‌ και του visionOS», αλλά η Apple συμβάλλει στα πρότυπα ιστού του W3C, συμπεριλαμβανομένου του WebXR.

Υπάρχουν ήδη περισσότερες από 600 αποκλειστικές εφαρμογές για το headset, ενώ σίγουρα είναι και άλλες καθ’οδόν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ