«Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου»

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη, μετά την περιοδεία του στο «Αχιλλοπούλειο»

«Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή αναδείχτηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», με υγειονομικούς και εργαζομένους αλλά και με τη διοίκηση του νοσοκομείου», όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρεται, «αξίζει να σημειωθεί πως το νοσοκομείο αυτό καλείται να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικους της Μαγνησίας, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μεγαλώνουν οι ανάγκες λόγω και της τουριστικής κίνησης στο νομό.
Τραγικές οι ελλείψεις
Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε ότι παρά το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, το ΓΝΒ συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μονάχα το 53% των θέσεων που ορίζει το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες. Ακόμα, τονίστηκε πως, οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις τεσσάρων ακόμη γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (ΓΝΒ), ενός παθολόγου, μίας κυτταρολόγου, μίας βιοπαθολόγου και ενός ακτινολόγου, θα εντείνουν το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Την ίδια ώρα, στο τέλους του έτους θα λήξουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων, ενώ παραμένουν σε αναστολή εργασίας και 54 εργαζόμενοι επί 10 μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Επιπλέον η τακτική της 5ης ΥΠΕ να καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις γιατρών επιδεινώνει το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε και την παραίτηση ενός ακόμα γιατρού από τα ΚΕΠ. Οι γιατροί του ΓΝΒ δεν είναι τυχαίο ότι μιλούν για «ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»
Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι ελλείψεις είναι μεγάλες, υπάρχουν προβλήματα. Ενδεικτικά διαπιστώθηκε πως, δεν χρησιμοποιείται ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, ο οποίος υπάρχει στο νοσοκομείο από το 2013 , λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού.
Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να βρισκόμαστε στο 2022 με την επιστήμη και την τεχνολογία να έχουν κάνει τεράστιες προόδους και ο λαός να μην μπορεί να έχει τη στοιχειώδη φροντίδα Υγείας..
Σημείωσε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, όπως και οι περισσότερες δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, που δεν έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, αντίθετα τις θεωρεί «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης.
Ο Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων τόσο μέσα στη Βουλή, με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, όσο και στο δρόμο και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, μαζί με όλο το λαό, να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, οι υπηρεσίες του οποίου θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. Να παλέψουν για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την πλήρη στελέχωσή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή