Τσίπρας για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Γιορτή της Δημοκρατίας με 1

«Έχουμε δίλημμα: ή ψωνίζουμε για το σπίτι ή πληρώνουμε το ρεύμα» ανέφερε κατά την περιοδεία του στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έκανε μια στάση στην κεντρική πλατεία στις Καλύβες του Αποκόρωνα Χανίων, όπου συνομίλησε με κατοίκους αλλά και εθελοντές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που προετοιμάζονται για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την διαδικασία πρωτόγνωρη και όπως είπε «βασίζεται στη δυνατότητα των εθελοντών μας και των μελών μας να στήσουν μια άρτια διαδικασία, αδιάβλητη, σε όλη την Ελλάδα με 1.000 τμήματα από τον Έβρο έως την Γαύδο».

Όπως υπογράμμισε με την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής «κάνουμε πράξη την απόφαση του Συνεδρίου μας να δυναμώσουμε το κόμμα μας. Κυρίως όμως να δυναμώσουμε την επιθυμία του λαού για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του και να προστατεύσουμε την κοινωνία που για άλλη μία φορά βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία». Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που κάνουν για αυτή «τη μεγάλη γιορτή της αληθινής δημοκρατίας».

«Έχουμε δίλημμα: ή ψωνίζουμε για το σπίτι ή πληρώνουμε το ρεύμα»
Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε περιοδεύσει στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, όπου οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του μοιράστηκαν την αγωνία τους για την ακρίβεια αλλά και την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

«Ίσως είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας που έχουμε βιώσει ακόμη κι από τα μνημόνια. Εμάς τουλάχιστον μας βοηθάει ο τουρισμός. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε λίγο με τον τουρισμό. Δεν θα ήθελα να φανταστώ τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές που δεν έχουν τουρισμό» ανέφερε ένας καταστηματάρχης που προσπαθεί να ξεπεράσει τον βραχνά του ρεύματος.

«Πόσο μας ήρθε το ρεύμα; Μην το συζητάτε καθόλου. 800 ευρώ η ΔΕΗ. Μόνη μου στο σπίτι. Ο άντρας μου έχει πεθάνει» είπε στον Αλέξη Τσίπρα μια κάτοικος των Χανίων, για να συμπληρώσει άλλος καταστηματάρχης ότι «οι λογαριασμοί είναι δυσβάσταχτοι και ροκανίζουν το εισόδημα».

«Έχουμε δίλημμα: ή ψωνίζουμε για το σπίτι ή πληρώνουμε το ρεύμα» ανέφερε άλλος κάτοικος των Χανίων, συμπληρώνοντας ότι «πληρώνουμε τα golden boys με τους μισθούς εκείνους, κι εμείς εδώ κοιτάμε πώς να τη βγάλουμε».

«Το πρόβλημα είναι η τεράστια φτώχεια της κοινωνίας. Το πορτοφόλι των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων, των πλατιών στρωμάτων είναι άδειο», σημείωσε καταστηματάρχης, εξηγώντας ότι τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για τα απαραίτητα. «Φοβάμαι μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε τα πρώτα χρόνια των μνημονίων με τις 250 -300 χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι έτοιμη η Κρήτη να σταθεί στο πλευρό σου για να αναλάβεις την διακυβέρνηση. Αυτή η ελπίδα έχει μείνει στον κόσμο. Και όσο γρηγορότερα γίνει τόσο το καλύτερο». Με αυτή την φράση τον καλωσόρισε ένας πολίτης ενώ ένας άλλος του είπε: «Αλέξη γερά, σώσε μας από τα αρπακτικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή