Τ. Μπασδάνης: Αυστηρές οι προϋποθέσεις για την ρύθμιση των 120 δόσεων επιχειρήσεων

0
15
Basdanis Aristotelis

Αυστηρές χαρακτηρίζει τις προϋποθέσεις για την ρύθμιση των 120 δόσεων των επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης, ο οποίος τονίζει ότι «υπάρχει μία δαιδαλώδης κατάσταση αναφορικά με την εφαρμογή».

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σχετικά με την εφαρμογή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) για τη ρύθμιση οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έως 120 δόσεις, που τέθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες σε ισχύ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε τα εξής: «Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, περίμεναν την ρύθμιση των 120 δόσεων.
Δυστυχώς από μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνουμε ότι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι πάρα πολύ αυστηρές.

Όπως διαπιστώθηκε και στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πολύ λίγες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ωφεληθούν.

Ειδικότερα σήμερα που το οικονομικό κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, η απομείωση του τζίρου βρίσκεται σε πρωτοφανές επίπεδο και επίκειται περαιτέρω μείωση συντάξεων και μισθών, μία κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να στηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να ξαναδεί τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Υπάρχει μία δαιδαλώδης κατάσταση αναφορικά με την εφαρμογή όπου μόνο με μία απλή ανάγνωση των δικαιολογητικών και παραστατικών που απαιτούνται ένα απλός επαγγελματίας απελπίζεται, πόσο μάλλον να επιχειρήσει να μπει στη διαδικασία της ρύθμισης.

Οι απαιτήσεις από πλευράς του κράτους είναι σωστές αναφορικά στο ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται οι τελευταίες τρεις χρήσεις και μία εκ των τριών να είναι κερδοφόρα, ώστε να αποδεικνύεται και η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης, από την άλλη όμως δεν κατανοούμε γιατί θα πρέπει να υπάρχουν οι συγκεντρωτικές των πέντε τελευταίων ετών, όπως και γιατί να συνδέεται το θέμα των περιουσιακών στοιχείων με το θέμα των δόσεων.

Να θυμίσω ότι μόλις τρία χρόνια πριν είχαμε την ρύθμιση των 120 δόσεων που είχε πιο απλουστευμένο χαρακτήρα. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να επανέρθει σ’ αυτό το καθεστώς, αν θέλει πραγματικά να σταθεί αρωγός στις επιχειρήσεις».

 

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ