Τo AR/VR headset της Apple ίσως να μην εμφανιστεί στο WWDC

0
1

To πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο AR/VR headset της Apple ενδέχεται να μην παρουσιαστεί στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), σύμφωνα με πρόβλεψη του αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo.

Σε ένα tweet, ο Kuo εξήγησε ότι η Apple “δεν είναι πολύ αισιόδοξη” σχετικά με το εάν το headset θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια “στιγμή iPhone”. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επέλεξε να καθυστερήσει το πρόγραμμα μαζικής παραγωγής της συσκευής στα μέσα έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023. Ο Kuo πιστεύει ότι η καθυστέρηση προσθέτει αβεβαιότητα σχετικά με το “αν η νέα συσκευή θα εμφανιστεί στο WWDC 2023, όπως αναμένει η αγορά».

Παράλληλα, αν η πληροφορία είναι αληθινή, αυτό σημαίνει οι προβλέψεις για την αποστολή των ακουστικών για το 2023 θα είναι ακόμη χαμηλότερες από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, μειώνοντας σε μόλις 200.000 έως 300.000 μονάδες. Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα, περίπου μισό εκατομμύριο μονάδες αναμενόταν να αποσταλούν φέτος.

Η εταιρεία φαίνεται να ανησυχεί για αρνητική ανταπόκριση από την αγορά, που προκύπτουν τους συμβιβασμούς στις προδιαγραφές υλικού, το βάρος της συσκευής, το οικοσύστημα, τις εφαρμογές, αλλά και την υψηλή τιμή πώλησης. Ο Kuo εκτιμά ότι η τιμή του headset θα κυμαίνεται από 3.000 έως 4.000 $, αν όχι περισσότερα.

Τα σχόλια του Kuo έρχονται να κουμπώσουν στα όσα αναφέρονται σε άρθρο των New York Times που υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι της Apple έχουν σοβαρές ανησυχίες για τις προοπτικές του headset, αποκαλώντας το “μια λύση για την αναζήτηση ενός προβλήματος”. Aυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν είναι σίγουροι για τη χρησιμότητα του προϊόντος.

Η Apple ανακοίνωσε ότι το WWDC 2023 θα διεξαχθεί μεταξύ 5 Ιουνίου και 9 Ιουνίου και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ήθελαν το headset να παρουσιάζεται εκεί.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ