Κορονοϊός: «Covid-22» νέα μετάλλαξη που είναι πιο θανατηφόρα από τη Δέλτα…τα εμβόλια γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά

0
87
Covid 22

Για ένα νέο και πιο απειλητικό στέλεχος του κορονοϊού σε σχέση με αυτό της Ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα) έκανε λόγο ένας ανοσολόγος από τη Ζυρίχη.

Το να απαλλαγούμε από την πανδημία του κορονοϊού, φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν οι φωνές των ειδικών εκφράζουν έντονες ανησυχίες για πιθανά επικίνδυνα νέα στελέχη του ιού. 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο ανοσολόγος Sai Reddy του ομοσπονδιακού ινστιτούτου τεχνολογίας ETH Ζυρίχης, ο οποίος ανέφερε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε» για μια νέα αναδυόμενη παραλλαγή το 2022 που θα μπορούσε να αποτελέσει έναν «μεγάλο κίνδυνο». 

Συγκεκριμένα, μια νέα παραλλαγή που ονομάζεται «Covid-22» θα μπορούσε να είναι πιο θανατηφόρα από την παγκόσμια κυρίαρχη Δέλτα, προειδοποίησε.

 καθηγητής εξήγησε ακόμα ότι: «Ο Covid-22 θα μπορούσε να γίνει χειρότερος από αυτό που παρατηρούμε τώρα. 

«Εάν εμφανιστεί μια τέτοια μετάλλαξη, πρέπει να την εντοπίσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα και οι κατασκευαστές εμβολίων να προσαρμόσουν τα σκευάσματά τους άμεσα.

«Η εμφάνιση αυτής της νέας παραλλαγής ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», επεσήμανε ο ίδιος. 

«Το μεγάλο πρόβλημα»

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Blick, ο καθηγητής ανέφερε ότι το Δέλτα ήταν η πιο μεταδοτική παραλλαγή όλων – αυτό που εκείνος ονόμασε «Covid -21». 

Ωστόσο, δεν έχει «μεταλλάξεις διαφυγής», όπως είπε, εξηγώντας ότι εννοεί γενετικά χαρακτηριστικά του στελέχους που το βοηθούν να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Οι «μεταλλάξεις διαφυγής», που παρατηρούνται σε ορισμένες μεταλλάξεις ,όπως η Βήτα, σημαίνουν ότι τα εμβόλια γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά και μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθούν προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός. 

Όπως τόνισε ο ίδιος, «είναι η επόμενη φάση της πανδημίας όταν οι μεταλλάξεις γίνονται πιο μολυσματικές, ή Δέλτα αναπτύσσει «μεταλλάξεις διαφυγής». Αυτό, θα είναι το μεγάλο πρόβλημα για το επόμενο έτος». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ