Υπόθεση Κοντούλη: Αμφισβητείται η καταδίκη για ανθρωποκτονία από τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου

0
4

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της εξαφάνισης της 70χρονης εύπορης μπαλαρίνας στην Αμαλιάπολη

Στον Άρειο Πάγο έφτασε η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαριάννης Κοντούλη, σε ηλικία 70 χρονών, πριν από 22 χρόνια ενώ βρισκόταν στην Αμαλιάπολη Αλμυρού και η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες, με ενδεχόμενο ανατροπής στην καταδίκη 67χρονου επιχειρηματία από την περιοχή Αλμυρού που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.
Η εκδίκαση έγινε την Περασμένη Παρασκευή 12-1-2024 στο Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνουν δεκτοί όλοι οι λόγοι της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, που κατέθεσε το πρόσωπο που καταδικάστηκε σε 7 χρόνια, κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση παραβίασε τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας, έλαβε υπόψη της έγγραφα που δεν υπήρχαν στη δικογραφία και το κυριότερο, έχει ελλιπείς, αντιφατικές έως ανύπαρκτες αιτιολογίες.
Εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, η υπόθεση επιστρέφει στο ακροατήριο για νέα δίκη. Για την εξαφάνιση της Κοντούλη καμία έρευνα δεν έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και καμία δικαστική συνδρομή δεν ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές για να διαπιστωθεί με ασφάλεια ότι η Κοντούλη δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Το ότι δεν βρέθηκε το πτώμα της Κοντούλη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως στοιχείο που οδηγεί σε αμφιβολίες περί ενοχής του 67χρονου, με δεδομένη την έλλειψη στοιχείων ως προς τις συνθήκες τέλεσης της ανθρωποκτονίας, αντίθετα αυτό θεωρήθηκε στοιχείο εις βάρος του.
Την αναίρεση στον Άρειο Πάγο υποστήριξαν οι νομικοί κ.κ. Ζαχαριάδης και Φακής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή