Φουρθιώτης: Έχει επιβαρυνθεί η υγεία και η ζωή μου (video)

Για την «επιβαρυμένη υγεία και ζωή του» έκανε λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης εξερχόμενος του δικαστηρίου μετά τη διακοπή της δίκης του.

Μιλώντας στις κάμερες, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής ανέφερε: «Νομίζω ότι μετά από μια ταλαιπωρία 17 μηνών, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης. Όπως είχα πει και τότε, επιμένω στην αθωότητά μου, δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που έχει επιβαρύνει την υγεία και τη ζωή μου. Περιμένω να γίνει το δικαστήριο και να τελειώσει η ταλαιπωρία που οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία, ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δώσει μια αθωωτική απόφαση».

Διεκόπη η δίκη
Ο εκ των συνηγόρων του, Θέμης Σοφός βρίσκεται εκτός Αθηνών για άλλη επαγγελματική υποχρέωση με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί το δικαστήριο και να διακόψει. «Υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη διακοπή» είπε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με τρία ακόμη πρόσωπα για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων έξω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια.

Ο παρουσιαστής, που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση αλλά πλέον είναι ελεύθερος, κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, αλλά και τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε ένα βούλευμα «καταπέλτη» ο Μενιος Φουρθιώτης κατηγορείται ότι εκτός από τις στημένες επιθέσεις φέρεται να ασκούσε πιέσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επισήμων και ευπαθών στόχων στέλνοντας τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα», φτάνοντας ακόμη και στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ταξίαρχου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας επισήμων και ευπαθών στόχων.

Κατά τους δικαστές, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση φέρεται να έδωσε αμοιβή σε δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν τις δυο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του, στις 16 και στις 23 Απριλίου του 2021. Η πρώτη επίθεση έγινε με τη χρήση Καλάσνικοφ και η δεύτερη με την χρήση και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή