Χατζηδάκης για Τέμπη: Τι έφταιξε και συνέβη το δυστύχημα

0
14

Στις πολιτικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ο σιδηρόδρομος είναι σαν μια σκυταλοδρομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στις επόμενες ηγεσίες ότι δεν έκαναν το ίδιο «γοργά βήματα» για τα –πολλά- προβλήματα στο δίκτυο. Στη συνέχεια έδωσε το παράδειγμα με το σύστημα τηλεδιοίκησης που είχε ολοκληρωθεί επί της δικής του θητείας στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά στη συνέχεια βανδαλίστηκε σε πολλά τμήματα.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι ναι, υπάρχουν ευθύνες» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και απέδωσε την κατάσταση στον σιδηρόδρομο στην εργασιακή και διοικητική κουλτούρα που επικρατεί. «Υπάρχει ένα θέμα εργασιακής και διοικητικής κουλτούρας που είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίστηκε και πρέπει να αντιμετωπιστεί» παραδέχθηκε αλλά πρόσθεσε ότι «δεν ισχύει αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν πριν παράδεισος και μετά έγινε κόλαση».

Ο υπουργός υπενθύμισε το δυστύχημα στο Άδενδρο επί κυβέρνησης Τσίπρα, προκειμένου να υποστηρίξει τη διαχρονικότητα των ευθυνών στο υπουργείο. Ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε ότι πρόκειται για συμψηφισμό δυστυχημάτων ενώ υπενθύμισε και ότι ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε.

Τι έφταιξε και είχαμε το δυστύχημα στα Τέμπη
Όσον αφορά στο τι έφταιξε για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι αποδείχθηκε πως ενώ υπήρχε στο συγκεκριμένο σταθμό της Λάρισας σύστημα τηλεδιοίκησης, ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν τη χρησιμοποίησε.

«Ξεκινάω από τις δικές μας πολιτικές ευθύνες… αλλά προφανώς το πρόβλημα δεν ξεκίνησε το 2019. Δε φτάνει η τηλεδιοίκηση, πρέπει να περάσει μια άλλη αντίληψη και στον οργανισμό και στους εργαζομένους» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή