Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

0
9

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν για να συνεχίσουν να βλέπουν βίντεο στο YouTube. Μπορεί, όμως, να μην ήταν αυτό το μόνο μέτρο που λήφθηκε, αφού ορισμένοι χρήστες άλλων browser ίσως έχουν επηρεαστεί. Οι χρήστες του Firefox και του Edge πιστεύουν ότι αναγκάζονται να υπομείνουν μια καθυστέρηση όταν ανοίγουν ένα βίντεο στο YouTube.

Στο Reddit, ο χρήστης u/vk6_ έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση, η οποία αφαιρέθηκε από τότε, αναφέροντας ότι υπάρχει πλέον μια καθυστέρηση πέντε δευτερολέπτων για τους χρήστες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το Google Chrome για να επισκεφτούν το YouTube μέσω desktop. Ο χρήστης μάλιστα κατέγραψε την καθυστέρηση live και μοιράστηκε σχετικό βίντεο. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή επηρεάζει μόνο τους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Firefox και Edge. Όταν επισκέπτεστε το Chrome, η καθυστέρηση αυτή στα βίντεο δεν υφίσταται.

ΟRedditor u/vk6_ έφτασε στο σημείο να εξετάσει τον κώδικα JavaScript που υπήρχε για να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τον Firefox. Ο κώδικας που θεωρείτο ότι συνέβαλλε στην καθυστέρηση εντοπίστηκε, αλλά δεν έχει καθοριστεί εάν αυτά τα πέντε επιπλέον δευτερόλεπτα αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα της επιλογής του προγράμματος περιήγησης.

Παράλληλα, η Google έκανε μια δήλωση στο Android Authority, λέγοντας ότι το μέτρο αποτελεί μέρος της καταστολής των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων:

Για να υποστηρίξουμε ένα ποικίλο οικοσύστημα δημιουργών παγκοσμίως και να επιτρέψουμε σε δισεκατομμύρια άτομα να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να παροτρύνουμε τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων να επιτρέπουν διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων ενδέχεται να έχουν μη βέλτιστη προβολή, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν.

Με δεδομένο ότι ο Firefox και ο Edge διαθέτουν και τα δύο ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και παρακολούθησης, είναι πιθανό όσοι αντιμετώπισαν αυτή την καθυστέρηση είτε να είχαν ενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες είτε ότι η Google κατά λάθος τα αναγνώρισε ως ενεργά, αν και δεν ήταν. Είναι πιθανό η Google να έχει ήδη διορθώσει το ζήτημα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ