Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση του Πούτιν – Ξεπουλάνε οι πτήσεις για Κωνσταντινούπολη και Γερεβάν

0
0
Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση του Πούτιν – Ξεπουλάνε οι πτήσεις για Κωνσταντινούπολη και Γερεβάν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έριξε τη… «βόμβα» για (μερική έστω) επιστράτευση, την πρώτη στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Ρώσοι τρέχουν να φύγουν και να μην… ξαναγυρίσουν, υπό το φόβο ότι θα τους στείλουν στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν που όλοι περίμεναν αν γίνει χθες (20.09.2022) το βράδυ, αλλά έγινε τελικά σήμερα νωρίς το πρωί, προκάλεσε παγκόσμιο «μούδιασμα» μετά τις απειλές του Ρώσου προέδρου πως δεν μπλοφάρει για τη χρήση πυρηνικών και όπλων μαζικής καταστροφής. «Μούδιασε», όμως, και τους ίδιους τους πολίτες της της χώρας του, που φοβούμενοι την επιστράτευση, άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Ρωσία.

Οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία, κυρίως προς Τουρκία και Αρμενία, ξεπουλούν γρήγορα μετά την κήρυξη επιστράτευσης από τον Πούτιν. Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Ωστόσο τα στοιχεία του Google Trends έδειξαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για τον Aviasales, το πιο δημοφιλές site της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα, ξεπούλησαν… γρήγορα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Ορισμένες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μόσχα στην Τιφλίδα, δεν είχαν επίσης διαθεσιμότητα, ενώ οι πιο φθηνές πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι στοίχιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), περίπου το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Η Λετονία, χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή