Έκαναν πολιτικό μνημόσυνο για τα δύο χρόνια στη μνήμη του Βασ. Μάγγου

0
4
Έκαναν πολιτικό μνημόσυνο για τα δύο χρόνια στη μνήμη του Βασ

Συγκέντρωση μερικών δεκάδων νεαρών κυρίως ατόμων έγινε σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως πολιτικό μνημόσυνο για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου.
Ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πανελλαδικής πορείας στον Βόλο τον Οκτώβρη με αφορμή τη δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για σωματικές βλάβες σε βάρος του, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, τον Ιούνιο του 2020.
Σε δήλωσή του ο πατέρας του θύματος που έφυγε από τη ζωή στα μέσα Ιουλίου 2020 σε ηλικία 26 χρονών, Γιάννης Μάγγος ανέφερε ότι όσοι βρέθηκαν στη συγκέντρωση τιμούν τον αγώνα που έδωσε ο γιός του, ο οποίος έπεσε μαχόμενος και τόνισε ότι ο Βόλος είναι μια πόλη που αργοπεθαίνει και δεν της αξίζει μια τέτοια τύχη
«Ο Βασίλης έδωσε τη ζωή του αλληλέγγυος στους ανθρώπους που αγωνίζονταν για μια καθαρή πόλη. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε τον δικαστικό αγώνα που έχει πολλά αγκάθια και μας τα βάζει η ίδια η Δικαιοσύνη. Έχουμε περίεργη εξέλιξη στην υπόθεση», τόνισε ο Γιάννης Μάγγος.

Ο ίδιος είπε ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά τριών αστυνομικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, που δικάζονται τον Οκτώβριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και όχι κατά όλων των υπεύθυνων που είναι πολλοί.
Επίσης κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι έκανε σοβαρά λάθη και δεν κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες, όταν άσκησε ποινική δίωξη και τόνισε ότι γίνεται αγώνας και δεν θα επιτρέψουν να γίνει συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων.
Τέλος, ο κ. Μάγγος ανέφερε ότι «στην προκαταρκτική δεν ελήφθη υπόψη το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη και στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ο Βασίλειος Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή