Έκανε το 3×3 η Εθνική, τραυματίστηκε ο Λημνιός…

0
10
Έκανε το 3×3 η Εθνική, τραυματίστηκε ο Λημνιός…

Νίκη 3-0 επί της Κύπρου στο Πανθεσσαλικό

Με 15 τελικές και με κατοχή άνω του 60% η Εθνική Ελλάδας έκανε το 3×3 στο Nations League, φτάνοντας στη νίκη 3-0 απέναντι στην Κύπρο, μετά και τα εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα σε Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο.

Η ελληνική ομάδα έβαλε τις βάσεις από πολύ νωρίς, μιας και ήδη στο 48’ διαμορφώθηκε το τελικό όπως αποδείχθηκε σκορ, με τέρμα μάλιστα του Βολιώτη Λημνιού, που μαζί με τον Μπακασέτα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της «γαλανόλευκης», ωστόσο στο τέλος τραυματίστηκε, και αναγκαστικά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου μάλιστα με φορείο, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τα χαμόγελα να «παγώνουν» σε εκείνο το σημείο…

Στο πλευρό της Εθνικής πάντως βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, δίνοντας ξεχωριστό και πάνω απ’ όλα γαλανόλευκο χρώμα στο Πανθεσσαλικό.

 Εκρηκτικό ξεκίνημα με Μπακασέτα και Παυλίδη

Μία σέντρα-σουτ του Μπάλντοκ πριν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό απείλησε τον Μιχαήλ για να ακολουθήσει στην εξέλιξη της φάσης μία κεφαλιά του Μάνταλου χωρίς ωστόσο να δίνει το γκολ στην ελληνική ομάδα, κάτι που έγινε όμως με τη συμπλήρωση του όγδοου λεπτού!

Όποιος τερματοφύλακας έχει βρεθεί απέναντι στην μπάλα σε σουτ του Μπακασέτα στην ευθεία δεν έχει και πολλή τύχη και αυτό το κατάλαβε ο Μιχαήλ. Ο Κύπριος τερματοφύλακας είδε τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει μετά από μία ατομική ενέργεια του Τσιμίκα από αριστερά, προτού σουτάρει ο Μπακασέτας για το 1-0!

Ενώ η Κύπρο πίεζε ψηλά, στο 14΄ ο Λημνιός με την πίεσή του εμπόδισε τον Ιωάννου να σουτάρει όπως θα ήθελε ενώ στο 20’ ο Τσιμίκας πίεσε τον Κατελάρη για να χάσει αυτός την μπάλα, ο Μπακασέτας έγινε κάτοχός της και είχε σειρά να σεντράρει προς τον Παυλίδη, με τον έτερο Έλληνα επιθετικό να σκοράρει για το 2-0!

Η ελληνική ομάδα δεν είχε κανέναν λόγο να βιάζεται στη συνέχεια, με τον ρυθμό να πέφτει όπως ήταν λογικό μετά το δεύτερο γκολ, ενώ μία απόπειρα ψηλοκρεμαστού σουτ του Λημνιού στο 39’ ανάγκασε τον Μιχαήλ να διώξει σε κόρνερ.

Στο 40’ η Κύπρος βγήκε στην αντεπίθεση πιάνοντας την άμυνα της Ελλάδας στον… ύπνο, με τον Σωτηρίου να «σπάει» την μπάλα στον επερχόμενο Πίττα, που σούταρε απέναντι στον Βλαχοδήμο αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Aπό την άλλη ένα σουτ του Λοίζου ήταν πολύ αδύναμο να για ενοχλήσει τον Βλαχοδήμο στο 42’, ενώ ο Γκόγκιτς δύο φορές στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έκοψε δύο φορές την απόπειρα σέντρας του Μάνταλου. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την Ελλάδα να έχει βάλει τις βάσεις για το 3×3.

Το βολιώτικο γκολ αλλά και ο τραυματισμός

Με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου μέρους ήρθε και το… βολιώτικο γκολ! Ο Λημνιός κινήθηκε έξω από την περιοχή του Μιχαήλ απέναντι στον Ιωάννου, και με ένα σουτ-κεραυνό με το δεξί έκανε το 3-0, με τον Βολιώτη ποδοσραιριστή να πετυχαίνει το τέρμα στο… σπίτι του.

Το γκολ του Λημνιού ήταν ένας ακόμη λόγος για να μην… γκαζώνει άλλο η Εθνική Ελλάδας, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, παρά την ένταση που ήθελε να βγάλει η Κύπρος, μήπως και αλλάξει τα δεδομένα. Μία κεφαλιά του Λαΐφη στο 65’ απλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, ενώ στο 77’ ο Χριστοφή έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος.

Ωστόσο όπως προαναφέραμε ο τραυματισμός του Λημνιού στις καθυστερήσεις που πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο πιάνοντας την πίσω πλευρά του δεξιού γόνατό του προκάλεσε αγωνία στις τάξεις της ελληνικής ομάδας.

Κάπου εκεί τελείωσε και η αναμέτρηση, με την Εθνική να περιμένει την Κυριακή 12 Ιουνίου την ίδια ώρα (21:45) και πάλι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο να έχει μαζική στήριξη για το τέταρτο παιχνίδι, αυτήν τη φορά με αντίπαλο την ομάδα του Κοσόβου.

Eλλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24’ Τζαβέλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81’ Παπανικολάου), Μάνταλος (52’ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46’ Μασούρας), Παυλίδης.

Κύπρος (Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46’ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64’ Παναγιώτου), Παπουλής (74’ Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64’ Τζιωνής), Σωτηρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή