Έργα ανάπλασης στη Σκόπελο

0
27
Skopelos Town

Σε διάστημα 46 μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Σκοπέλου με διευθέτηση διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων και διαμόρφωση του δρόμου. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν κατασκευή τριών σχαρών και αγωγού ομβρίων από τσιμεντοσωλήνες που θα ανακόπτουν τα όμβρια και θα τα οδηγούν στο φρεάτιο διακλάδωσης και από κει στη θάλασσα.

Στο ίδιο έργο προβλέπεται η πλακόστρωση των πεζοδρομίων από την είσοδο παλιού λιμανιού έως τον προσήνεμο μόλο και παράλληλα η κατασκευή νέου ασφαλτικού στο τμήμα του δρόμου από το πρώτο πάρκινγκ έως την είσοδο του νέου λιμανιού.

Στο μεταξύ ο Δήμος Σκοπέλου προχωρεί στην αγορά δέκα υπόγειων κάδων – συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού προϋπολογισμού 184.574,00 ευρώ. Το Πράσινο Ταμείο θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια και προσαρμογή ενός μηχανισμού υδραυλικού γερανού προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή από τους υπόγειους κάδους, προϋπολογισμού 37.147,30 ευρώ. Αντικείμενο της πρότασης, όπως προσδιορίζεται και από τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία, η βελτίωση και αντικατάσταση των υφιστάμενων υπέργειων κοινών τροχήλατων κάδων απορριμμάτων του Δήμου, με νέους υπόγειους κάδους.

Ο Δήμος Σκοπέλου θα προχωρήσει και σε περιορισμένες επισκευαστικές εργασίες στα παλιά σφαγεία προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου προέβη στην εκπόνηση της μελέτης και το έργο αφορά σε εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, εσωτερικές κυρίως, προκειμένου να αποκατασταθούν η λειτουργικότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια του κτιρίου που στεγάζονταν τα παλαιά σφαγεία του Δήμου Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθεί χώρος (στο νοτιοδυτικό τμήμα) για να δημιουργηθεί λουτρό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε ζεστό νερό. Στο δυτικό τμήμα θα τοποθετηθούν ερμάρια, κρεμάστρες και πάγκοι ούτως ώστε να διαρρυθμιστεί σε αποδυτήρια για τους εργαζόμενους, ενώ θα σφραγισθεί το άνοιγμα που οδηγεί στη μεγάλη αίθουσα (ανατολικό τμήμα του κτιρίου). Στο δυτικό και στο βορειοδυτικό δωμάτιο οι υπάρχουσες εξωτερικές ξύλινες πόρτες, λόγω φθοράς, θα αντικατασταθούν με νέες ίδιων διαστάσεων. Το βορειοδυτικό δωμάτιο θα μετατραπεί σε κουζίνα και θα πραγματοποιηθεί υδραυλική εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο παροχής και αντίστοιχα σύνδεση με την αποχέτευση. Ακόμη, προβλέπεται η εγκατάσταση κλιματιστικής μονάδας.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν χρωματισμοί εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου, αποκατάσταση τοπικών φθορών και ρηγματόσεων και στεγανοποίηση της οροφής όλου του κτιρίου. Τέλος, στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, και συγκεκριμένα νότια του κτιρίου, θα κατασκευαστεί ράμπα για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων και ράμπα, στο σημείο ανατροπής για την ασφαλή διακίνηση των οχημάτων.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ