Έργα για τη Σκόπελο στο επίκεντρο της συνάντησης Σταμάτη Περίσση – Ιωάννη Πλακιωτάκη

0
24
Stamatis Perisis (1 Of 1)

Mε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Σ.Ζλατούδη συναντήθηκε την Κυριακή ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης. Στη συνάντηση του κ.Περίσση με τον υπουργό έγινε συζήτηση για τα αναγκαία έργα και τις υποδομές που χρειάζονται να γίνουν στο νησί και ζητήθηκε από τον υπουργό να επέμβει ώστε να δοθεί έγκριση ΕΣΑΛ του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα Master Plan του λιμανιού της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, καθώς και για την Β΄ φάση του Τουριστικού Καταφυγίου στο Έλιος.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πυκνότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Βόλου και του Αγ. Κωνσταντίνου, ειδικά κατά την θερινή περίοδο, ο κ. Περίσσης αναφέρθηκε το πρόβλημα της ενδο-συγκοινωνίας με τα νησιά, που θα διευκόλυνε την μετακίνηση των επιβατών από το αεροδρόμιο της Σκιάθου στο νησί της Σκοπέλου.
Παράλληλα τονίστηκε η σπουδαιότητα της ύπαρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη, ακόμα και με επιδοτούμενο δρομολόγιο.
Τέλος, ζητήθηκε να επιτραπούν μικρές παρεμβάσεις στα λιμάνια με σκοπό αυτά να γίνουν περισσότερο λειτουργικά και καλαίσθητα.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε όλα τα θέματα που αναλύθηκαν και τον Σεπτέμβριο ορίστηκε επίσκεψη του κ. Περίσση στην Αθήνα.
Πριν την αναχώρηση του υπουργού Ναυτιλίας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα κατατεθειμένα master plan των λιμανιών καθώς και ένα υπόμνημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ