Έχασε 2-3 από τον Παναιτωλικό και ευκαιρία να κάνει διαφορά ο ΝΠΣ Βόλος

0
11

Την ευκαιρία να μεγαλώσει την διαφορά απο την 7η θέση έχασε ο ΝΠΣ Βόλος που ηττήθηκε στο Πανθεσσαλικό 2-3 από τον Παναιτωλικό που είναι 8ος …ενώ ο 7ος Ατρόμητος που πήρε 1-1 στα Γιάννενα είναι πλέον στο -4 από την εξάδα…

Ο Παναιτωλικός πάντως -όπως και πέρσι- πήρε τεράστια νίκη, στο Πανθεσσαλικό και, μάλιστα, με ανατροπή (3-2) στο εναρκτήριο παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Για 30 λεπτά ο ΝΠΣ Βόλος έδειχνε ότι είχαν το «πάνω χέρι» στο ματς. Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Τσιρίνος, έχασε δύο καλές ευκαιρίες για το 2-0, αλλά μετά το 30΄ έχασε τη συνοχή του.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του, ισοφάρισε με τον Σενγκέλια στο 39΄, ευτύχησε να μείνει «ζωντανός» στην φάση του 62΄ (ο Στεργιάκης απόκρουσε το πέναλτι του Μπαριέντος» και μέσα σε έξι λεπτά μετέτρεψε το 1-1 σε 3-1 με τα γκολ των Ζοάο Πέδρο (68΄πεν.) και Μαλή (73΄).

Ήταν η 7η ήττα για τον ΝΠΣ Βόλος στα τελευταία 9 ματς, με μοναδική του νίκη αυτή επί του Ιωνικού στη Νίκαια, με το πέναλτι του Οζέγκοβιτς στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα, στο 18΄ με τον Μίκαελ Τσιρίνος να «παίρνει το ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Στεργιάκη σε σουτ του Ντέλετιτς κι από κοντά να «γράφει» το 1-0.

Γκολ για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ο οποίος δεν μπλόκαρε τη μπάλα στο συρτό σουτ του Ντέλετιτς από πλάγια θέση.

Ακολούθησαν δύο επικίνδυνα σουτ σε διάστημα δύο λεπτών, το πρώτο στο 21΄ με τον Ντέλετιτς (άουτ) και στο 22΄ ήταν η σειρά του Σενγκέλια ν΄ απειλήσει με ισοφάριση. Ο ΝΠΣ Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 31΄ με τον Ντέλετιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μετά το γκολ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά μετά το 30΄ ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 39΄ έφερε το ματς στα ίσια. Από το γύρισμα του Μόρσεϊ στο ύψος του πέναλτι, ο Σενγκέλια έπιασε το σουτ στην κίνηση κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κλέιμαν (1-1).

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με τη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να προηγηθούν, όταν ο Στεργιάκης «γκρέμισε» τον Οζέγκοβιτς στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Τσετσίλας υπέδειξε το πέναλτι στο 58΄.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, όμως, διόρθωσε το λάθος που έκανε στο 18΄ κι απόκρουσε το σουτ του Μπαριέντος στο 62΄, κρατώντας την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο 66΄ ήταν η σειρά της ομάδας του Αγρινίου να κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντέλετιτς στον Χατζηθεοδωρίδη. Ο Ζοάο Πέδρο ήταν εύστοχος και στο 68΄ έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό (2-1).

Οι Αγρινιώτες «χτύπησαν» ξανά σε νέα αντεπίθεση στο 73΄. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Σενγκέλια, ο Μαλής πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΝΠΣ Βόλου και με προβολή νίκησε τον Κλέιμαν κάνοντας το 3-1. Το μόνο που κατάφερε ο ΝΠΣ Βόλος ήταν να μειώσει στο 90΄+6΄ με τον Μεθκίδα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Κίτρινες: Γκάτζι – Μαλής, Στεργιάκης, Μόρσεϊ

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (82΄ Σι), Μπαριέντος, Μεταξάς (13΄ Γκάτζι), Πιρές (74΄ Μεθκίδα), Ντέλετιτς (74΄ Κούτσιας), Τσιρίνος (82΄ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Λάρσον (46΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας, Μόρσεϊ (90΄ Τσιγγάρας), Κολοβός (79΄ Ντουάρτε), Σενγκέλια (85΄ Ξενιτίδης), Πέδρο (85΄ Μπουζούκης)

                Ο Γιαννιώτης κράτησε «όρθιο» τον Ατρόμητο (1-1) στα Γιάννινα

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της εφετινής Super League διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, με τις ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ένατη θέση τον ΟΦΗ, που παίζει αύριο με τον Ολυμπιακό, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων είναι έβδομη και στο -4 από την έκτη θέση που κατέχει ο ΝΠΣ Βόλος.

Στο 5ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Σόρια με τη χρήση VAR για οφσάιντ του Μορέιρα, αλλά στο 32΄ όλα έγιναν κανονικά στη φάση που απέφερε το μοναδικό τέρμα του αγώνα: στη σέντρα του Πήλιου ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά, έδιωξε ο Χατζησαΐας, ο παίκτης του ΠΑΣ έκανε νέα κεφαλιά και ο Μπάλαν με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.

Έκτοτε μεγάλες φάσεις δεν δημιουργήθηκαν, παρά τον καλό ρυθμό που είχε το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήγαν σε διαχείριση καθώς δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, μόνο που λησμόνησαν πως το 1-0 δεν αποτελούσε ισχυρό εχέγγυο κι αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά στο 77ο λεπτό, όταν ο Τζοβάρας γύρισε το σώμα του κι εκτέλεσε τον Τσιντώτα με το αριστερό ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η εξέλιξη «αφύπνισε» τους εφησυχασμένους έως τότε γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 80΄ με την άστοχη κεφαλιά του Μορέιρα από κοντά, ενώ στο 86΄ ο Μπάλαν στην αντεπίθεση έστρωσε στον Νίνη, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι χτύπησε στον Χατζηϊσαΐα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ευκαιρία για το «διπλό» είχε και ο Ατρόμητος στο 88΄ με τον Τζαβίδα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή, στο επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτης πέταξε σε κόρνερ ένα επικίνδυνο σουτ του Καραχάλιου και στο 90΄, ύστερα από ένα καταιγιστικό πεντέλεπτο, ο Τζίμας κέρδισε πέναλτι από τον Χατζηισαΐα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίνης (90΄+2) αλλά ο Γιαννιώτης μάντεψε την επιλογή του, έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του κι απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά εν συνεχεία στο δοκάρι και το 1-1 να μένει ως το τέλος!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Καραχάλιος, Μπακαδήμας, Πήλιος, Παντελάκης, Ριένστρα (83΄ Νίνης), Τζίνο (63΄ Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (72΄ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (58΄ Οικονομίδης), Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (58΄ Κουέν), Ροτάριου (66΄ Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (58΄ Τζαβίδας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

ΝΠΣ Βόλος – Παναιτωλικός 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1

Κυριακή 29/1: Ολυμπιακός – ΟΦΗ (16.00 – Cosmote Sport 1), ΑΕΚ – Αρης (19.30 – Cosmote Sport 1)

Δευτέρα 30/1: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (18.00 – Novasports Prime), Λαμία – Ιωνικός (19.30 – Cosmote Sport 1), Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (21.00 – Novasports Prime)

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 45, ΑΕΚ 44, ΠΑΟΚ 39, Ολυμπιακός 39, Αρης 31, ΝΠΣ Βόλος 29, Ατρόμητος 25, Παναιτωλικός 23, ΟΦΗ 19, ΠΑΣ Γιάννινα 19, Αστέρας Τρίπολης 18, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12, Ιωνικός 8.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή